ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

Κυριακάτικο τραπέζι: Γιουβέτσι.

Υλικά:

Το μαγειρεύω πρώτα στην κατσαρόλα:
σε τηγανι ρίχνουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρέας να πάρει χρώμα.
Το βάζουμε στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε με το κρεμμύδι και τέλος το σκόρδο.
Τα ρίχνουμε και αυτά συνεχίζεται για ένα λεπτό το σωταρισμα και σβήνουμε με το κρασί.
Μετα ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε να σιγοβράζει έτσι.
Στην συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα και τα μυρωδικά, ζάχαρη αλλά όχι το αλάτι.
Ρίχνουμε ακόμα 1 ποτήρι νερό και όταν βράσει τελείως το αλάτι.
Το νερό είναι σχετικό αν η φωτιά είναι δυνατή τελειώνει γρήγορα, γενικά το κανονίζετε μόνοι σας.
Τότε το μεταφέρουμε στο ταψί με προσοχή, και συμπληρώνουμε νερό αρκετό ενάμιση λίτρο.
Το βάζουμε στο φούρνο και μόλις αρχίσει να βράζει το ζουμί ρίχνουμε το κριθαράκι να πάει παντού.
Κατά διαστήματα το ανακατεύουμε να μην κολλήσει.
Όταν είναι έτοιμο (μισή ώρα) το βγάζουμε στον πάγκο να έχει ακόμα αρκετό ζουμί για να τραβήξει (όπως λέμε).
Είναι ένα φαγητό που λατρεύουν όλοι και κυρίως τα παιδιά. 🥂

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ