ΚOΚΟΡΑΣ ΚΡΑΣΑΤΟΣ
Κλασική συνταγή και μία εξαίρετη επιλογή για το Κυριακάτικο τραπέζι σας
1 κόκορας,
1 κουτάκι ντομάτα κύκνος,
3 μικρές ντομάτες τριμμένες,
αλάτι,
πιπέρι,
1 ποτήρι του νερού κρασί ροζέ,
3 φύλλα δάφνης,
5 μπαχάρια,
4 κόκκους ολόκληρο μαύρο πιπέρι,
λάδι μισό ποτήρι του νερού,
νερό μισό ποτήρι,
κρεμμύδια 2μεγάλαψιλοκομμένα (εγώ τα τρίβω στο μούλτι γιατί δε θέλουν κάποιοι να φαίνονται),
3 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες,
1 ξύλο κανέλλας,
2 γαρύφαλλα.
Έκοψα τον κόκκορα σε μερίδες (εσείς ή ο χασάπης), τον πέρασα από το τηγάνι και από τις δύο μεριές να πάρει χρώμα, μετά πέρασα και τα κρεμμύδια με τα σκόρδα, τα έριξα στην κατσαρόλα και έσβησα με το κρασί. Άφησα δέκα λεπτά να βράσει με το κρασί, μετά έριξα όλα τα υπόλοιπα και άφησα σε μέτρια φωτιά ώσπου να γίνει.
Ο κόκκορας φαγώθηκε όλος (πέντε άτομα) με συνοδεία ριγκατόνι και παρμεζάνα. Σαλάτα βλητα βραστά, πιατελα με διάφορα τυριά και κρασί από το βαρέλι. Δεν πρόλαβα να φωτογραφίσω καλύτερα τα πιάτα ήταν τέλειος και φαγώθηκε αμέσως!!!!
https://temeni-agapimeni.gr/kirios/sunday/kokoraskrasatos#sigProIdbd968975ab