ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
ΜΕΛΙΤΖΆΝΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΆΡΙ!!!ΕΜΠΕΙΡΊΑ!
Υλικά:
1 κιλό μοσχαρι κομματάκια,
ντομάτες τριμμένες,
1 κ.σ. πελτέ,
μισό ποτήρι του νερού κρασί,
2 φύλλα δάφνης,
1 ξυλάκι κανέλλα,
5 μπαχάρια,
αλάτι και πιπέρι,
5 γαρύφαλλα,
λάδι μισό ποτήρι του νερού (ή πιο λίγο),
κρεμμύδι ξερό 1 μεγαλο τριμμένο,
νερό 2 ποτήρια η πιο λίγο αν είναι στην χύτρα,
μελιτζάνες 3-4 μεγάλες κομμάτια,
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες.
Περνάμε πρώτα το κρέας στο λάδι να πάρει χρώμα και από τις δύο μεριές.
Μετά το σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να βράσει λίγο και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα.
Πελτέ, ντομάτες, μυρωδικά εκτός από το αλάτι το οποίο το ρίχνουμε πάντα προς το τέλος.
Εν τω μεταξύ έχουμε βάλει τις μελιτζάνες κομμάτια σε νερό μπόλικο με μιά κουταλιά της σούπας αλάτι για 1 ώρα.
(Οι φλασκες δεν χρειάζεται να μπούνε στο νερό).
Τις στραγγίζουμε πολύ καλά και τις περνάμε στο τηγάνι με λάδι και από τις δύο μεριές να πάρουν χρώμα.
Μετά στραγγίστε τες σε χαρτί κουζίνας.
Όταν το κρέας είναι έτοιμο το αδειάζουμε στο ταψί και ρίχνουμε ανάμεσα τις μελιτζάνες.
Το βάζουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
Είναι πολύ νόστιμο Κυριακάτικο φαί.
Τολμήστε το!
View the embedded image gallery online at:
https://temeni-agapimeni.gr/kirios/sunday/mosxaraki-melitzanes#sigProId4e19c8650f
https://temeni-agapimeni.gr/kirios/sunday/mosxaraki-melitzanes#sigProId4e19c8650f