ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Ένα πεντανόστιμα φαγητό!!

1 κιλό κρέας χοιρινό κομμένο μερίδες,

ένα ματσάκι άνηθο,

ένα ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα,

ένα κρεμμύδι ξερό κομμένο,

λάδι μισό ποτήρι νερού ή όσο θέλετε,

αλάτι και πιπέρι,

αγκινάρες 10-15, εγώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένες δικές μου άγριες,

ένα ποτηράκι κρασί άσπρο. 

 

Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί (όχι να κάψει) και ρίχνουμε το κρέας να πάρει χρώμα και από τις δύο μεριές. Συνεχίζουμε με τα κρεμμύδια και μεταφέρουμε στην κατσαρόλα. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε χλιαρό νερό δύο ποτήρια. Μόλις βράσει σχεδόν ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, τον άνηθο ψιλοκομμένο και τις αγκινάρες. (Οι δικές μου βράζουν γρήγορα γιατί είναι ζεματισμένες). Αφήνουμε άλλα 20 λεπτά ή ώσπου να βράσουν και σβήνουμε. 

Φτιάχνουμε το αυγολέμονο με τρία αυγά και μπόλικο λεμόνι. Εμάς μας αρέσει το ζουμί και φροντίζουμε να μείνει αρκετό συμπληρώνοντας λίγο χλιαρό νερό ακόμα, αν το θέλουμε λίγο πηχτό το ζουμί διαλύουμε μια κουταλιά της σούπας αλεύρι στο λεμόνι του αυγολεμονου και αφήνουμε να βράσει πέντε λεπτά μετά. 

Κοπιάστε!

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ