ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ
ΧΟΙΡΙΝΌ ΜΕ ΣΤΑΜΝΑΓΚΆΘΙ ΑΥΓΟΛΈΜΟΝΟ!!ΜΟΝΑΔΙΚΌ!!!
Υλικά:
1200 χοιρινό κρέας κομμένο κομματάκια,
1 κιλό σταμναγκάθι,
μισό ματσάκι άνηθο,
4 κρεμμυδάκια φρέσκα,
1 κρεμμύδι ξερό,
λάδι μισό ποτήρι του νερού ή και πιο λίγο,
1 ποτηράκι κρασί άσπρο,
αλάτι και πιπέρι.
1200 χοιρινό κρέας κομμένο κομματάκια,
1 κιλό σταμναγκάθι,
μισό ματσάκι άνηθο,
4 κρεμμυδάκια φρέσκα,
1 κρεμμύδι ξερό,
λάδι μισό ποτήρι του νερού ή και πιο λίγο,
1 ποτηράκι κρασί άσπρο,
αλάτι και πιπέρι.
Αυγολέμονο:
3 αυγά,
3 λεμόνια,
1 κ.σ.κορν φλάουερ.
3 αυγά,
3 λεμόνια,
1 κ.σ.κορν φλάουερ.
Σε τηγάνι ριχνουμε τα κομματάκια από το κρέας (λίγα λίγα), και τα σοτάρουμε να πάρουν χρώμα.
Συνεχίζουμε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το κρεμμύδι τριμμένο στο μούλτι.
Τα ρίχνουμε όλα στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί.
Ρίχνουμε και 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε να σιγοβράζει.
Εν τω μεταξύ ρίχνουμε σε νερό που βράζει τα σταμναγκάθια και αφήνουμε μόνο 5 λεπτά να βράσουν.
Τα στραγγίζουμε αλλά φυλάμε ένα ποτήρι του νερού από το ζουμί τους.
Όταν κοντεύει να βράσει το κρέας, ρίχνουμε μέσα τα σταμναγκάθια, το νερό που κρατήσαμε, τον άνηθο αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσουν μαζί γύρω στα 20 λεπτά.
Ισως χρειαστεί λίγο νερό ακόμα (πάντα συμπληρώνουμε στα φαγητά ζεστό νερό).
Μετά φτιάχνουμε το αυγολέμονο.
Χτυπάμε πολυ καλά σε πιατέλα βαθιά τα αυγά ολόκληρα.
Ρίχνουμε το λεμόνι (στην Τέμενη ρίχνουμε πολύ, εσείς όσο θελετε), το κορν φλάουερ.
Μετά ανακατεύοντας ρίχνουμε σιγά σιγά ζουμί από το φαΐ μας και στο τέλος το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Κουνάμε λίγο και το βάζουμε πάλι 3 λεπτά στο μάτι.
Είναι ένα φανταστικό φαγητό!!
View the embedded image gallery online at:
https://temeni-agapimeni.gr/kirios/sunday/xoirino-stamnagkathi#sigProId853709db44
https://temeni-agapimeni.gr/kirios/sunday/xoirino-stamnagkathi#sigProId853709db44