ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ

ΦΙΟΓΚΆΚΙΑ

Υλικά:
300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 ποτηράκι του κρασιού γάλα,
3 κ.σ. λάδι,
3 αυγά,
λίγο αλάτι.
 
Κάνουμε λακκούβα στην μέση στο αλεύρι, ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα το λάδι, το αλάτι, το γάλα.
Ανακατεύουμε να γίνει μια ζύμη μάλλον σφιχτή.
Μπορούμε και στο μίξερ.
Αφήνουμε μία ώρα και μετά ανοίγουμε φύλλο.
Κόβουμε με το εργαλείο της φωτογραφίας.
Μπορείτε να το ανοίξετε σε μηχανή αν έχετε.
Μετά βράζουμε κατευθείαν για 10 λεπτά.
Ζεματάμε βούτυρο και το ρίχνουμε στα φιογκάκια πάνω στην πιατέλα.
Με το ίδιο ζυμάρι φτιάχνουμε λαζανια διάφορα, τορτελίνια και ταλιατέλες.
Είναι τέλεια!!!
 

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ