ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΣΤΟ

Εύκολο, νόστιμο και χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία!!

Υλικά για το πέστο:

100 γραμμάρια παρμεζάνα,

4 φύλλα μεγάλα πλατύφυλλου βασιλικού,

δύο κουταλιές της σούπας κουκουνάρια,

4 σκελίδες σκόρδο,

50 γραμμάρια ελαιόλαδο,

μία κουτάλα γεμάτη νερό από τα βρασμένα μακαρόνια.

 

Στο μουλτι χτυπάμε πρώτα το τυρί, τα σκόρδα, τον βασιλικό και τα κουκουνάρια. Μετά ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι και τέλος το νερό από τα μακαρόνια (όχι καυτό). Αναλόγως πόσο πηχτή ή νερουλή θέλουμε την σάλτσα μας, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό. Μπορείτε να φτιάξετε ριγκατόνι ή ότι ζυμαρικό θέλετε. 

Ιταλικό φαγητό, προερχόμενο από την Γένοβα. Η λέξη  pesto είναι η μετοχή του  ρήματος  pestare, που σημαίνει τρίβω, χτυπάω κάτι.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ