ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ (TOYTOYMAKIA)

ΧΥΛΟΠΊΤΕΣ Ή ΤΟΥΤΟΥΜΆΚΙΑ.

Υλικά:
500 γραμμάρια αλεύρι κίτρινο ή για όλες τις χρήσεις
100 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό,
1 κ.γ.κοφτό αλάτι,
100-150 γραμμάρια γάλα κατσικίσιο ή φρέσκο πλήρες
4 αυγά χωριάτικα (αν υπάρχουν).
 
Σε λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Κάνουμε μια λακκούβα στην μέση και ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα με το σύρμα.
Ζυμώνουμε να ανακατευτούν τα υλικά μας.
Μετά ριχνουμε το κρύο γάλα σιγά, σιγά το οποίο γάλα έχουμε βράσει και αφήσει να κρυώσει καλά.
Ίσως το πάρει όλο ίσως όχι.
Η ζύμη δεν πρέπει να είναι ούτε μαλακιά, ούτε σκληρή.
Πρέπει να υπολογίσετε να μπορεί να ανοιχτεί σε φύλλο λεπτό.
Ανοίγουμε φύλλα λεπτά με νισεστέ (κορν φλάουερ), και τα απλώνουμε σε καθαρό σεντόνι για μισή ώρα.
Μετά τα βάζουμε στον πλάστη όλα μαζί, το ένα πάνω στο άλλο.
Τους ρίχνουμε ανάμεσα λίγο κορν φλάουερ να μην κολλήσουν.
Κόβουμε τα φύλλα στην μέση και πάλι και έχουμε ένα τέταρτο του μεγέθους των φύλων (φωτογραφία).
Κόβουμε μέχρι κάτω λωρίδες με την βοήθεια ενός χάρακα, για να γίνονται ίδιες οι λωρίδες.
Μετά γυρνάμε τον πλάστη και κόβουμε κάθετα σε τετραγωνάκια.
Μόλις τελειώσουν όλα, τα ανακατεύουμε, τα απλώνουμε στο σεντόνι και τα αφήνουμε 20 μέρες, ανακατεύοντας που και που.
Εν τω μεταξύ μπορούμε να τα μαγειρεύουμε και πριν στεγνώσουν.
Πολύ νόστιμα, μπορείτε να αφαιρέσετε το σιμιγδάλι και να βάλετε όλο αλεύρι.
Εμένα μου πήρε ακριβώς τα υλικά που γράφω.
 

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ