Κις Λωραίν

ΚΙΣ ΛΟΡΑΙΝ,ΥΠΕΡΟΧΟ!!!

Ζύμη:

2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις,

150 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος πλάκας ή 100 γραμμάρια ελαιόλαδο,

1 κ.γ. αλάτι,

1 κ.γ. ζάχαρη,

μισό κ.γ. μπαίκιν,

1 αυγό,

6 κ.σ. νερό παγωμένο.

κις λωραίν 13
κις λωραίν 11

Εγώ τα έριξα όλα στο μίξερ και ζυμωθηκαν.

Σκεπάζω με ζελατίνα αφήνω στην άκρη 2 ώρες.

Το χωρίζω στην μέση, είναι για δύο.

Μετά έριξα στον πάγκο μου αλεύρι και λίγο πάνω στο ζυμάρι.

Το σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί και με τον πλάστη το ανοίγω πάνω από το χαρτί.

Λαδώνω την ταρτιέρα και βάζω το φύλλο με το χαρτί και το στερεωνω στα πλαϊνά (φωτογραφίες).

Κάνω τρύπες με το πιρούνι και ψήνω λίγο στους 180 βαθμούς 1 τέταρτο.

Γέμιση:

2 αυγά,

1 μικρή κρέμα γάλακτος,

τυριά ό,τι θέλουμε,

μπέικον κομματάκια περασμένο πρώτα από το τηγάνι,

ή ό,τι αλλαντικά θέλετε,

μπορείτε να βάλετε και λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο

Γαρνίρουμε με ντομάτα και πιπεριές Φλωρίνης και λίγο τυρίπ ου λιώνει.

Ρίχνω λίγο τυρί τριμμένο στην ψημενη τάρτα και αδειάζω το υλικό μου.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.

κις λωραίν 12
κις λωραίν
κις λωραίν 2
κις λωραίν 3
κις λωραίν 4
κις λωραίν 5
κις λωραίν 14
κις λωραίν 6
κις λωραίν 7
κις λωραίν 8
κις λωραίν 9
κις λωραίν 10
κις λωραίν 13