ΚΟΛΛΥΒΑ

Κυριακάτικο τραπέζι. Μοσχάρι λεμονάτο όπως το έφτιαχναν παλιά στην Τέμενη!!
Το έτρωγαν στην Τέμενη παλιά το πρωί πριν φύγουν για τα χτήματα αλλά και το βράδυ. Yπέροχο, θρεπτικό και για το στομάχι καταπραϋντικό.
Στην Τέμενη το φτιάχνουν το Πάσχα.
ή ΑΛΙΑΔΑ ΤΕΜΕΝΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
Όπως τις φτιάχνουν στην Τέμενη. Ένα φαγητό πεντανόστιμο!!!!
Κέικ νηστίσιμο χειμωνιάτικο
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ!! ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΛΥ ΠΑΛΑΙΑ!!!
Ένα μοναδικό φαγητό για ένα τραπέζι ιδιαίτερο, πεντανόστιμο και τοπικό!!
Ένα μοναδικό πιάτο της Τέμενης και της Αιγιάλειας.
Έτσι ακριβώς το έφτιαχναν παλιά στην Τέμενη.
Όπως τον έκανε η γιαγιά μου η Κατίγκω στην Τέμενη Αιγίου
Το μοσχάρι με τα φασολάκια είναι ένα κλασσικό φαγητό, κυριακάτικο και γιορτινό της Τέμενης Αιγιάλειας…
H γαλατόπιτα είναι ίσως το πιο διαδεδομένο γλυκό της Τέμενης και φυσικά της Αιγειάλειας μαζί με το γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο και πωλείται ακόμα και στους φούρνους σε διάφορες παραλλαγές αλλά αυτή είναι η βασική σπιτική συνταγή.
Αυτή είναι η λεπτομερής συνταγή για τα κουλουράκια Πασχαλινά που φτιάχνουμε κάθε Πάσχα στην Τέμενη Αιγιάλειας και που αλλιώς λέγονται και αυγοκούλουρα. Η πατροπαράδοτη συνταγή για κουλουράκια του Πάσχα έτσι ακριβώς όπως την έμαθα από τη μητέρα μου για κουλουράκια που γίνονται αφράτα και μυρωδάτα. Μένουνε φρέσκα για πάρα πολλές βδομάδες χωρίς να χαλάνε.
Αγκινάρες άγριες, πιάτο συνηθισμένο στην Τέμενη και πεντανόστιμο. Γεμάτο βιταμίνες και ιχνοστοιχεία απαραίτητα για την διατροφή μας.