ΤΗΓΑΝΟΨΩΜΑ

ΤΗΓΑΝΌΨΩΜΑ ΣΚΈΤΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΈΖΙ, ΜΈΛΙ Ή ΓΕΜΙΣΤΆ ΜΕ ΤΥΡΊ ΦΈΤΑ, ΌΠΩΣ ΠΑΛΙΆ.
Η μητέρα μας κάθε πρωί, μα κάθε πρωί πριν φύγουμε για το σχολείο μας έφτιαχνε για πρωινό τηγανοψωμα απλά με μπόλικο πετιμέζι πάνω,ή με χοντρή ζάχαρη, τα τρώγαμε ζεστά ζεστά...
Η ίδια μου είχε πει ότι ο ήλιος ποτέ δεν την βρήκε στο κρεβάτι, είχε σηκωθεί από τις 5 !!!!!
Σήμερα έφτιαξα ακριβώς αυτή την συνταγή όπως την έφτιαχναν στην Τέμενη από πολύ παλιά.

Continue Reading

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΤΟΜΑΤΑ

ΚΕΦΤΈΔΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΆΤΑ. Τεμενιώτικo φαγητό.
Την συνταγή αυτή την έκαναν παλιά στην Τέμενη, τους έφτιαχναν μεγάλους στρογγυλούς, πριν οι πρόσφυγες από την Μικρά Ασία φέρουν τα σουτζουκάκια.

Continue Reading

ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΣΙ

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι 🥂🎄 ΓΚΙΟΎΛΜΠΑΣΙ
Γκιούλμπασι ,ένα φαγητό από τα παλιά. Το έφτιαξα ακριβώς όπως το έφτιαχναν στην Τέμενη.

Continue Reading

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ ΤΕΜΕΝΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ 

H γαλατόπιτα είναι ίσως το πιο διαδεδομένο γλυκό της Τέμενης και φυσικά της Αιγειάλειας μαζί με το γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο και πωλείται ακόμα και στους φούρνους σε διάφορες παραλλαγές αλλά αυτή είναι η βασική σπιτική συνταγή.

Continue Reading

Κουλουράκια Πασχαλινά

Αυτή είναι η λεπτομερής συνταγή για τα κουλουράκια Πασχαλινά που φτιάχνουμε κάθε Πάσχα στην Τέμενη Αιγιάλειας και που αλλιώς λέγονται και αυγοκούλουρα. Η πατροπαράδοτη συνταγή για κουλουράκια του Πάσχα έτσι ακριβώς όπως την έμαθα από τη μητέρα μου για κουλουράκια που γίνονται αφράτα και μυρωδάτα. Μένουνε φρέσκα για πάρα πολλές βδομάδες χωρίς να χαλάνε.

Continue Reading

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ