ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΤΟΜΑΤΑ
ΚΕΦΤΈΔΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΆΤΑ. Τεμενιώτικo φαγητό.
Την συνταγή αυτή την έκαναν παλιά στην Τέμενη, τους έφτιαχναν μεγάλους στρογγυλούς, πριν οι πρόσφυγες από την Μικρά Ασία φέρουν τα σουτζουκάκια.
Υλικά:
κιμάς μοσχαρίσιος,
κρεμμύδι τριμμένο,
σκόρδο ψιλοκομμένο,
μαϊντανό ψιλοκομμένο,
1 αυγό,
ψωμί βρεγμένο και στυμμένο πολύ καλά,
δυόσμο ψιλοκομμένο,
λίγο ξύδι,
αλάτι και πιπέρι.
Σάλτσα ντομάτας:
ντομάτες τριμμενες ή πουμαρό και λίγο πελτέ μέσα,
λάδι λίγο,
λίγη ζάχαρη.
(Κρεμμύδι και σκόρδο δεν βάζουμε διότι έχουν οι κεφτέδες).
Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 10 λεπτά.
Εν τω μεταξύ αλευρωνουμε και τηγανίζουμε τους κεφτέδες κανονικά και μετά τους μεταφέρουμε στην σάλτσα ντομάτας και παίρνουν μια βράση άλλα 10 λεπτά.
Σερβίρουμε με μακαρόνια ή πατάτες τηγανητές.
Τώρα θυμήθηκα ότι η μητέρα μας έβαζε μέσα όλα τα ξερά ψωμιά και μια σταλιά κιμά για να χορτασουμε εννέα άτομα και τα κατάφερνε η καημένη.
Λάδι είχαμε άφθονο τα υπόλοιπα με μέτρο.
Και πως μας άρεσαν, σκεφτείτε σήμερα να θέλεις να ταΐσεις εννέα άτομα μεσημέρι βράδυ...
Α, ρε μάνα!!!!!!!
View the embedded image gallery online at:
https://temeni-agapimeni.gr/local/keftedes-tomata#sigProIdafa4402550
https://temeni-agapimeni.gr/local/keftedes-tomata#sigProIdafa4402550