ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΟΡΦΑΔΕΣ

Όπως τις φτιάχνουν στην Τέμενη. Ένα φαγητό πεντανόστιμο!!!!

Υλικά:

κορφές κολοκυθιάς,

φύλλα τρυφερά κολοκυθιάς,

σέσκλα (ξέσκλα),

βλήτα,

μαϊντανό,

κολοκυθάκια μικρούτσικα,

ανθοί κολοκυθιάς,

μάραθο ή άνηθο,

κρεμμύδι ξερό και φρέσκο,

ντομάτες,

λάδι,

αλάτι και πιπέρι,

φέτα. 

 

Πλένουμε τα χόρτα και τα κόβουμε κομμάτια. Στα φύλλα της κολοκυθιάς βγάζουμε τα νεύρα, πιάνουμε στην άκρη και τραβάμε μαλακά όπως στην φωτογραφία μου. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε μπόλικο λάδι (Εγώ έριξα μισό ποτήρι του νερού), ριχνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα τα γυρίζουμε να μαραθούν και  συνεχίζουμε να τσιγαρίζουμε τα χόρτα και τα μυρωδικά, κολοκυθάκια ολόκληρα.

Τρίβουμε στον τρίφτη από  το χοντρό μέρος  δύο ντομάτες. Τις ρίχνουμε στο φαΐ μας και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να ψηθούν. Νερό δεν ρίχνουμε θα βγάλει η ντομάτα και τα χόρτα.

Μόλις είναι έτοιμο θα μείνει με το λάδι του, τρίβουμε μέσα φέτα. Εγώ την φέτα την τρίβω στο πιάτο μου. Είναι νόστιμο.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ