Κολοκυθοκορφάδες

kolokythokorfades 3

Κολοκυθοκορφάδες όπως τις φτιάχνουν στην Τέμενη. 

Ένα φαγητό πεντανόστιμο!!!!

 

Υλικά:

κορφές κολοκυθιάς,

φύλλα τρυφερά κολοκυθιάς,

σέσκλα (ξέσκλα),

βλήτα,

μαϊντανό,

κολοκυθάκια μικρούτσικα,

ανθοί κολοκυθιάς,

μάραθο ή άνηθο,

κρεμμύδι ξερό και φρέσκο,

ντομάτες,

λάδι,

αλάτι και πιπέρι,

φέτα. 

kolokythokorfades

Διαλέγουμε τα πιο τρυφερά υλικά.

kolokythokorfades 4

Πλένουμε τα χόρτα και τα κόβουμε κομμάτια.

kolokythokorfades 1

 Στα φύλλα της κολοκυθιάς βγάζουμε τα νεύρα, πιάνουμε στην άκρη και τραβάμε μαλακά όπως στην φωτογραφία μου. 

kolokythokorfades 2

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε μπόλικο λάδι (εγώ έριξα μισό ποτήρι του νερού), ρίχνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα τα γυρίζουμε να μαραθούν και  συνεχίζουμε να τσιγαρίζουμε τα χόρτα και τα μυρωδικά, κολοκυθάκια ολόκληρα.

kolokythokorfades 5

Τρίβουμε στον τρίφτη από  το χοντρό μέρος  δύο ντομάτες. 

Τις ρίχνουμε στο φαΐ μας και αλατοπιπερώνουμε. 

Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να ψηθούν. 

Νερό δεν ρίχνουμε θα βγάλει η ντομάτα και τα χόρτα.

Μόλις είναι έτοιμο θα μείνει με το λάδι του, τρίβουμε μέσα φέτα. 

Εγώ την φέτα την τρίβω στο πιάτο μου. 

Είναι νόστιμο.