ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΤΕΜΕΝΗΣ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ!! ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΛΥ ΠΑΛΑΙΑ!!!

Υλικά:

3 ποτήρια του νερού αλεύρι σταρένιο (ή για όλες τις χρήσεις),
1 ποτήρι ελαιόλαδο,
1 ποτήρι ζάχαρη,
1 φλυτζανάκι μικρό του καφέ αλυσίβα,
2 κ.γ. κοφτά κανέλλα,
1 κ.γ.γαρύφαλλο τριμμένο,
1 ποτηράκι κρασί (ή ούζο),
1 κ.γ γεμάτο σόδα,
1 κ.γ.μπαίκιν πάουντερ,
1/4 του κ.γ. αλάτι,
μισό ποτήρι νερό. 

Χτυπάμε καλά το λάδι και προσθέτουμε την ζάχαρη (Εγώ τα χτύπησα στο μούλτι), αφήνουμε στην άκρη. 

Σε λεκάνη έχουμε ρίξει το αλεύρι, μέσα το μπαίκιν, σόδα, αλάτι, ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μίγμα με το λάδι και την ζάχαρη, την αλυσίδα, το κρασί, το νερό, το γαρύφαλλο και την κανέλλα. Ανακατεύουμε να γίνει μια ζύμη μάλλον μαλακιά. Λαδώνουμε το ταψί μας 30 νούμερο ξέβαθο, και ρίχνουμε μέσα την ζύμη και την στρώνουμε με τα χέρια. Μετά με το πηρούνι κάνουμε σχέδια (για να μην φουσκώσει) και ψήνουμε 180 βαθμούς για τρία τέταρτα. Στην μισή ώρα βάζουμε αλουμινόχαρτο. 

Η γεύση της με πήγε πολλά χρόνια πίσω. Την έφτιαχναν στην Τέμενη στις νηστείες και την σερβίρουμε με άχνη και κανέλλα.

View the embedded image gallery online at:
https://temeni-agapimeni.gr/local/mpougatsa#sigProId34f49d9d69

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ