ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΤΟΥΡΣΙ
Παντζάρια τουρσί.
Τον Ιούνιο είναι τα καλύτερα παντζάρια της χρονιάς. Αν δεν έχετε δικά σας αγοράστε.
Τα βράζουμε κανονικά, τα ξεφλουδίζουμε (τα γουλιά μόνο).
Πλένουμε τα βάζα και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει πετσέτα καθαρή μπρούμητα, χωρίς να τα σκουπίσουμε και τα καπάκια δίπλα.
Βάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 100 βαθμούς.
Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε την άλμη:
1 κούπα νερό
1 κούπα ξύδι
1 κουταλιά σούπας αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη.
Βράζουν 10 λεπτά (φτιάχνετε όσο θέλετε).
Πιάνετε με πετσέτα το ζεστό βάζο το γεμίζουμε παντζάρια (χλιαρά και όχι κρύα ),
1 δόντι σκόρδο
3-4 πιπέρια κόκκους
και το γεμίζουμε με την άλμη αφήνοντας 1 πόντο από το καπάκι.
Κλείνουμε γρήγορα και σφιχτά το καπάκι και το γυρίζουμε ανάποδα για 24 ώρες.
Διατηρείται 1 χρόνο εκτός ψυγείου.
Είναι νοστιμότατα. Γράψτε το, δεν θα το βρείτε έτσι!!
View the embedded image gallery online at:
https://temeni-agapimeni.gr/managi/apo-ton-kipo/pickle-beetroot#sigProId44c293d549
https://temeni-agapimeni.gr/managi/apo-ton-kipo/pickle-beetroot#sigProId44c293d549