ΑΝΟΙΓΜΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΩΝ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

Ας ανοίξουμε άλλο ένα μπουκάλι με τις υπέροχες ελιές Καλαμων.

Το άνοιγμα των μπουκαλιών θέλει προσοχή γιατί έχει επέλθει ζύμωση και με το που ανοίγει το μπουκάλι αρχίζει και αφρίζει και χύνεται το υγρό τους.

Μπορείτε είτε να ανοίξετε σιγά σιγά το καπάκι είτε να κάνετε μία τρύπα μικρή με μαχαίρι και να περιμένετε να βγουν τα πρώτα υγρά για να το ανοίξετε τελείως.

Mόλις βγουν από το μπουκάλι εγώ τις βάζω σε λάδι, λεμόνι, ρίγανη (φωτογραφίες).

Μπορούμε να κρατήσουμε και το ζουμί του μπουκαλιού.

Όταν μείνουν εκτός μπουκαλιού μαυρίζουν σιγά σιγά.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ