ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣΤΟ

 Έχετε μούστο; Φτιάξτε μουσταλευριά!! Δεν έχετε; Δείτε πώς τον φτιάχνουν εδώ!

5 νεροπότηρα μούστο έτοιμο,
1 νεροποτηρο αλεύρι
 
ή
 
5 μέρη μούστο,
1 μέρος αλεύρι.
 
Βάζουμε τον μούστο σε μέτρια φωτιά. Έχουμε κρατήσει ενάμιση ποτήρι κρύο μούστο και εκεί έχουμε ανακατέψει το αλεύρι.
Μόλις γίνει χλιαρός ο μούστος μας στη κατσαρόλα ρίχνουμε τον χυλό (αλεύρι+μουστο) και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα.
Μόλις πήξει (κάνει τρυπούλες), τον σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα ή μπολ και ρίχνουμε καρύδια σπασμένα (Εγώ τα τρίβω στο μούλτι) αμέσως γιατί μετά δεν κολλάνε.
Η μητέρα μας έφτιαχνε σε τεράστια κατσαρόλα πολλές φορές ακριβώς με αυτή τη συνταγή. Δεν ξεχνώ αυτές τις σκηνές. 🍇🍇

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ