ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣΤΟ
Έχετε μούστο; Φτιάξτε μουσταλευριά!! Δεν έχετε; Δείτε πώς τον φτιάχνουν εδώ!
5 νεροπότηρα μούστο έτοιμο,
1 νεροποτηρο αλεύρι
ή
5 μέρη μούστο,
1 μέρος αλεύρι.
Βάζουμε τον μούστο σε μέτρια φωτιά. Έχουμε κρατήσει ενάμιση ποτήρι κρύο μούστο και εκεί έχουμε ανακατέψει το αλεύρι.
Μόλις γίνει χλιαρός ο μούστος μας στη κατσαρόλα ρίχνουμε τον χυλό (αλεύρι+μουστο) και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα.
Μόλις πήξει (κάνει τρυπούλες), τον σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα ή μπολ και ρίχνουμε καρύδια σπασμένα (Εγώ τα τρίβω στο μούλτι) αμέσως γιατί μετά δεν κολλάνε.
Η μητέρα μας έφτιαχνε σε τεράστια κατσαρόλα πολλές φορές ακριβώς με αυτή τη συνταγή. Δεν ξεχνώ αυτές τις σκηνές. 



View the embedded image gallery online at:
https://temeni-agapimeni.gr/managi/trygos/moustalevria-moustos#sigProIdffd5b8647f
https://temeni-agapimeni.gr/managi/trygos/moustalevria-moustos#sigProIdffd5b8647f