ΜΟΥΣΤΟΣ ΣΠΙΤΙΚΟΣ

ΜΟΥΣΤΟΣ.Φτιαξτε το δικό σας μουστο από τα δικά σας σταφύλια!!

Πλένω τις ρώγες από τα σταφύλια μου (όλα τα σταφύλια γίνονται), εγώ έβαλα διάφορα.
Στο μούλτι σπάω τις ρώγες (όχι λιώμα) και μεταφέρω το σπασμένο υλικό στο σουρωτήρι των μακαρονιών.
Από κάτω του έχω βάλει μία μεγάλη λεκάνη.
Με το χέρι μας γυρίζουμε το υλικό στο σουρωτήρι ώσπου να βγει όλο το ζουμί και να μείνουν οι φλούδες και τα κουκούτσια.
Το βάζω στην κατσαρόλα αφού το σουρώσω σε σουρωτήρι κανονικό.
Βράζω 10 λεπτά, ξαφρίζω.
Αποσύρω από την φωτιά και βάζω μέσα ένα πανάκι με καθαρή στάχτη, 1 κουταλιά της σούπας.
Αφήνω 5 ώρες.
Πετάω το πανί με την στάχτη και βράζω σε μέτρια φωτιά ώσπου να μείνει το μισό.
Ξαφρίζω λίγο.
Δοκιμάζω να δω αν είναι γλυκό.
Αφήνω να κρυώσει και μετά σουρωνω σε σουρωτήρι που έχω βάλει μέσα ένα πανάκι, μετά το πετάω.
Τώρα είναι έτοιμος ο μούστος μου "κομμένος".
Μπορώ να φτιάξω μουσταλευριά και μουστοκούλουρα.
Το βάζουμε σε μπουκάλια και διατηρείται 1 χρόνο στο ψυγείο, απλή ψύξη.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ