ΚΟΛΟΚΥΘΑΝΘΟΙ ΤΗΓΑΝΗΤΟΙ
"ΚΟΛΟΚΥΘΟΛΈΛΟΥΔΑ" ένα έδεσμα γκουρμέ και νόστιμο.
Πλένουμε προσεκτικά τα λουλούδια και αφαιρούμε τους στήμονες μέσα και τα τσιγγελάκια απέξω.
Ετοιμάζουμε μια γέμιση με:
φέτα η άλλα τυριά,
άνηθο,
μαϊντανό,
δυόσμο,
κρεμμυδάκια φρέσκα
όλα πολύ ψιλοκομμένα,
ζαμπόν η πάριζα ψιλοκομμένα,
πιπέρι αρκετό,
αλάτι με προσοχή αναλόγως τα τυριά.
Μπορούμε να βάλουμε την φαντασία μας στην γέμιση.
Ακόμα μπορούμε να βάλουμε κοτόπουλο μαγειρευμένο που μας έμεινε .
Ετοιμάζουμε ένα κουρκούτι με:
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
και νερό ή μπύρα.
Να είναι λίγο πηχτό, όχι νερουλό.
Γεμίζουμε τους ανθούς και τους τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές.
Βάζουμε σε χαρτί κουζινας να φύγει το πολύ λάδι.
View the embedded image gallery online at:
https://temeni-agapimeni.gr/misc/orektika/kolokythanthoi#sigProId440ad83b0a
https://temeni-agapimeni.gr/misc/orektika/kolokythanthoi#sigProId440ad83b0a