ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΈΔΕΣ ΜΥΡΩΔΆΤΟΙ 🥂

Υλικά:
πατάτες,
τυρί τριμμένο,
εγώ βάζω κεφαλογραβιέρα εσείς ότι θέλετε
ακόμα και φέτα πάει,
2 αυγά,
2 κ.σ. αλεύρι,
πάπρικα,
πιπέρι, ψιλοκομμένο ζαμπόν,
αλάτι αναλόγως πόσο αλμυρά είναι τα τυριά,
ένα σφηνάκι λάδι.
 
Από λίγο και πολύ ψιλοκομμένα:
μαϊντανό,
άνηθο,
λίγο μαντζουράνα,
βασιλικό,
δυόσμο,
κρεμμυδάκια φρέσκα,
 
Λιώνουμε τις πατάτες όσο είναι χλιαρές, προσθέτουμε τα υπόλοιπα και πλάθουμε το υλικό μας.
Το βάζουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες οπωσδήποτε.
Μετά βάζουμε στα χέρια μας αλεύρι ή λάδι και πλάθουμε μικρά στρογγυλά, τα πιέζουμε λίγο από πάνω.
Τα αλευρώνουμε κανονικά.
Ιδανικά τηγανίζονται σε φριτεζα ή σε πολύ λάδι.
Τις γυρίζουμε 1 φορά με δύο πηρούνια.
Τους βάζουμε σε χαρτοπετσέτες να φύγει το πολύ λάδι.
Είναι πολύ ωραίες για μεζέ.
 
Οι νηστίσιμοι γίνονται χωρίς αυγά και τυρί.🥂
 

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ