ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΈΔΕΣ ΜΥΡΩΔΆΤΟΙ 

Υλικά:
πατάτες,
τυρί τριμμένο,
εγώ βάζω κεφαλογραβιέρα εσείς ότι θέλετε
ακόμα και φέτα πάει,
2 αυγά,
2 κ.σ. αλεύρι,
πάπρικα,
πιπέρι, ψιλοκομμένο ζαμπόν,
αλάτι αναλόγως πόσο αλμυρά είναι τα τυριά,
ένα σφηνάκι λάδι.
Από λίγο και πολύ ψιλοκομμένα:
μαϊντανό,
άνηθο,
λίγο μαντζουράνα,
βασιλικό,
δυόσμο,
κρεμμυδάκια φρέσκα,
Λιώνουμε τις πατάτες όσο είναι χλιαρές, προσθέτουμε τα υπόλοιπα και πλάθουμε το υλικό μας.
Το βάζουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες οπωσδήποτε.
Μετά βάζουμε στα χέρια μας αλεύρι ή λάδι και πλάθουμε μικρά στρογγυλά, τα πιέζουμε λίγο από πάνω.
Τα αλευρώνουμε κανονικά.
Ιδανικά τηγανίζονται σε φριτεζα ή σε πολύ λάδι.
Τις γυρίζουμε 1 φορά με δύο πηρούνια.
Τους βάζουμε σε χαρτοπετσέτες να φύγει το πολύ λάδι.
Είναι πολύ ωραίες για μεζέ.
Οι νηστίσιμοι γίνονται χωρίς αυγά και τυρί.

View the embedded image gallery online at:
https://temeni-agapimeni.gr/misc/orektika/patatokeftedes#sigProId59848b5ebd
https://temeni-agapimeni.gr/misc/orektika/patatokeftedes#sigProId59848b5ebd