ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
Μερικοί ρίχνουν λεμόνι αντί για ξύδι ή και το νερό από το βράσιμο.
Άλλοι ρίχνουν πολύ τριμμένο καρύδι, άλλοι την φτιάχνουν με ψωμί.
Πάντως αυτή είναι η κλασσική συνταγή. 
Υλικά:
1 κιλό πατάτες,
1 ποτήρι νερού λάδι,
1 σφηνάκι ξύδι,
αλάτι, πιπέρι,
4-6 σκελίδες σκόρδο ανάλογα πόσο καυτερή τη θέλετε.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο στο στραγγιστήρι.
Περνάμε το σκόρδο από το ειδικό εργαλείο ή από το ψιλό του τρίφτη ή στο γουδί με λίγο αλάτι να γίνουν αλοιφή.
Λιώνουμε τις πατάτες με το εργαλείο του πουρέ ή στον μύλο, ή με τη ράβδο.
Ρίχνουμε το σκόρδο στις πατάτες, και μετά σιγά σιγά ανακατεύοντας με το σύρμα ρίχνουμε το λάδι, ξύδι αλάτι, πιπέρι λίγο λίγο.
View the embedded image gallery online at:
https://temeni-agapimeni.gr/misc/orektika/skordalia#sigProIdeccf510909
https://temeni-agapimeni.gr/misc/orektika/skordalia#sigProIdeccf510909