ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ
ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΠΕΡΌΠΙΤΑ!! ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΉ, ΜΟΝΑΔΙΚΉ!!!
Υλικά:
πιπεριές διάφορες,
κολοκυθάκια,
φέτα,
ανθότυρο,
γραβιέρα,
λάδι 1 ποτηράκι του κρασιού,
πιπέρι και λίγο αλάτι,
1 σφηνάκι σιμιγδάλι ότι να'ναι,
1 μεγάλο Ζακυνθινό κρεμμύδι,
δυόσμο, άνηθο, μαϊντανό από λίγο το καθένα.
Σουσάμι.
ΦΎΛΛΟ Υλικά:
μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 χαρτάκι μαγιά,
1 κ.γ.κοφτό αλάτι,
1 κ.γ.ζάχαρη,
1 σφηνάκι λάδι,
νερό τρία τέταρτα του ποτηριού.
Ξεκινάμε από το ιδιαίτερο φύλλο.
Σε λεκάνη ρίχνουμε το νερό ελαφρά χλιαρό, την ζάχαρη, την μαγιά, το αλάτι και το λάδι.
Ανακατεύω στην αρχή με το σύρμα να λιώσουν.
Μετά σιγά σιγά ριχνω το αλεύρι.
Στο τέλος ζυμωνω με το χέρι, ίσως χρειαστεί λίγο αλευράκι ή λίγο νεράκι.
Φτιάχνω μια μπάλα με το ζυμάρι ούτε σκληρό ούτε μαλακό.
Το σκεπαζω με μεμβράνη και αφήνω 1 ώρα.
Μετά ζυμώνω λίγο να ξεφουσκώσει.
Φτιάχνω 4 μπαλάκια 2 μικρά 2 πιο μεγάλα και τα ανοίγω φύλλα.
Σε κατσαρόλα ρίχνω λίγο λαδάκι 1 σφηνάκι και το κρεμμύδι κομμένο λεπτές ροδέλες.
Σωτάρω να μαραθεί και μετά ρίχνω τα κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη.
Τα ρίχνω και αυτά μέσα καθώς και τις πιπεριές κομμένες μικρές ροδέλες.
Ανακατεύω ώσπου να μην υπάρχει καθόλου υγρό.
Αφήνω να κρυώσουν και μετά ρίχνω τα μυρωδικά, τα τυριά και το αλατοπίπερο και το σιμιγδάλι και 1 σφηνάκι λάδι.
Ανακατεύω.
Έχω λαδώσει το ρηχό ταψί μου στρώνω δύο φύλλα, τα λαδώνω, ρίχνω την γέμιση και σκεπάζω με άλλα δύο φύλλα.
Λαδώνω, ψεκάζω λίγο νερό και σουσάμι.
Ψήνω 1 ώρα 180 βαθμούς στο πάνω και κάτω.
Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο όταν πάρει χρώμα.
Ένα τέταρτο πριν το τέλος το βάζω να ακουμπάει στον πάτο του φούρνου.
Είναι μια πίτα νοστιμότατη
