ΚΟΛΟΚΥΘΌΠΙΤΑ ΑΛΜΥΡΉ ΜΕ ΚΌΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΎΘΑ
Υλικά:
ενάμιση κιλό κολοκύθα κόκκινη,
400 γραμμάρια φέτα χοντροκομμένη,
150 γρμ γραβιέρα ή άλλο τυρί τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη,
μαϊντανό ψιλοκομμένο μισό ματσάκι,
4 αυγά,
αλάτι και πιπέρι,
ελάχιστο δυόσμο,
σουσάμι προαιρετικά,
κρεμμύδι ξερό ένα μεγάλο τριμμένο στο μούλτι,
1 ποτηράκι του κρασιού ρύζι,
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα,
1 κ.σ. αλεύρι,
λάδι ένα ποτηράκι του κρασιού και λίγο για τα φύλλα.
Φύλλο:
αλεύρι γοχ μισό κιλό,
1 σφηνάκι λάδι,
ένα σφηνάκι ξύδι,
αλάτι 1 κ.γ. κοφτό,
νερό.
Καθαρίζουμε το κολοκύθι και το τρίβουμε στο μούλτι (όχι να λιώσει).
Το βάζουμε σε πετσέτα και το στίβουμε πολύ καλά.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι με τα κρεμμυδάκια να σωταριστούν.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε.
Έχουμε στρώσει δύο φύλλα, ρίχνουμε την γέμιση και άλλα δύο φύλλα πάνω.
Προαιρετικα΄ ρίχνουμε σουσάμι.
Λαδώνουμε, ψεκάζουμε λίγο με νερό.
Ψήνουμε 180 βαθμούς για μία ώρα.
Στο τέλος να βάζετε το ταψί να ακουμπάει στον πάτο του φούρνου ένα τέταρτο.