ΠΡΑΣΟΠΙΠΕΡΌΠΙΤΑ. Μιά έμπνευση της στιγμής έμελλε να γίνει μια φανταστική πίτα!!!!
Υλικά:
3 μεγάλα πράσα κομμένα ροδέλες,
2 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες μικρά κυβάκια,
μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο,
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο στο μούλτι,
250 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό,
300 γραμμάρια φέτα,
150 γραμμάρια ανθότυρο,
1 σφηνάκι ρύζι Καρολίνα,
πιπέρι μπόλικο,
αλάτι αναλόγως τη φέτα.
Σε ελάχιστο λάδι (1 σφηνάκι) σωτάρω πρώτα το κρεμμύδι και το πράσο.
Συνεχίζω
με τις πιπεριές.
Βγάζω από την φωτιά και ρίχνω τα υπόλοιπα.
Έχω ανοίξει δικό μου φύλλο ψιλό και βάζω 1 κάτω.
Το λαδώνω βάζω 2ο και την γέμιση.
Βάζω το 3ο φύλλο, το λαδώνω και το 4ο και το λαδώνω πιο καλά.
Κόβω σε κομμάτια μόνο το πάνω φύλλο.
Φύλλο:
μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο,
1 σφηνάκι ξύδι,
1 κ.γ. αλάτι,
2 ποτήρια νερό χλιαρό περίπου.
Ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 3/4.