ΨΩΜΙ ΜΕ ΠΡΟΖΥΜΙ ΞΗΡΟ

Πολύ νόστιμο ψωμάκι και πολύ υγιεινό

Υλικά:

600 γραμμάρια αλεύρι ζυμωτό, 

1 φακελάκι προζύμι, 

1 κ.γ.κοφτό αλάτι, 

1 κ.γ.ζάχαρη,

1 σφηνάκι λάδι, 

νερό χλιαρό όσο πάρει. 

 

Σε λεκανίτσα ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό ελαφρά χλιαρό, μετά το προζύμι, την ζάχαρη, το αλάτι και δύο χούφτες αλεύρι.

Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε κάπου ζεστά μισή ώρα ή ώσπου να κάνει πάνω αφρούς. 

Σε λεκάνη ριχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι, κάνουμε στην μέση λακκούβα και ριχνουμε το λάδι, το υλικό του προζυμιού και ανακατεύουμε σιγά σιγά προσθέτοντας λίγο χλιαρό νερό ώσπου να γίνει ένα ζυμάρι να πλάθεται. 

Κάνουμε μια μπαλίτσα, σκεπάζουμε, αφήνουμε κάπου ζεστά δύο ώρες ή ώσπου να φουσκώσει. 

Πλάθουμε λίγο και φτιάχνουμε ένα καρβέλι ή δύο φρατζόλες ,το βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολητικο χαρτί. Σκεπάζουμε πάλι και αφήνουμε άλλη μια ώρα να φουσκώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για τρία τέταρτα. 

Αξίζει, πολύ νόστιμο.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καθημερινές συνταγές θα βρείτε στη σελίδα μας στο Facebook Τέμενη-Αγαπημένη

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ