ΨΩΜΑΚΙ ΖΥΜΩΤΟ
Ένα ψωμάκι ζυμωτό νοστιμότατο και εύκολο!!
Υλικά:
Μισό κιλό αλεύρι για ζυμωτό ψωμί,
1 χαρτάκι μαγιά ξερή λάδι ένα σφηνάκι,
ζάχαρη 1κ.γ. ,
1 κ.γ .αλάτι,
1 μεγάλο ποτήρι νερό (σε θερμοκρασία δωματίου).
Τα ανακατεύω καλά όλα και γίνεται ένα ζυμάρι μάλλον μαλακό, να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης.
Βάζω το ζυμάρι στην άκρη σκεπασμένο με πετσέτα κουζίνας μετά με πετσέτα μπάνιου ή κουβερτάκι.
Αφήνω 2 ώρες. Αυτό πρέπει να έχει διπλασιαστεί.
Τότε το ζυμώνουμε ελαφρά ίσα να φύγει ο αέρας.
Το βάζουμε σε ταψί το οποίο έχουμε λαδώσει ελαφρά και ρίχνουμε πάνω αλεύρι, το κάνουμε καρβελάκι ή φρατζόλα.
Χαράζουμε με μαχαίρι πάνω πάνω.
Το σκεπάζουμε πάλι όπως πριν.
Σε δύο ώρες είναι έτοιμο.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για τρία τέταρτα.
Αν δείτε και πάρει το επιθυμητό χρώμα νωρίτερα, σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο.
Είδατε τι εύκολο; Έκοψα ζεστό και το έφαγα με φέτα !!!!
View the embedded image gallery online at:
https://temeni-agapimeni.gr/misc/psomia/psomi-zimoto#sigProId0c567fd381
https://temeni-agapimeni.gr/misc/psomia/psomi-zimoto#sigProId0c567fd381