ΨΩΜΙ ΖΥΜΩΤΟ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ
ΖΥΜΩΤΌ ΨΩΜΊ ΤΈΛΕΙΟ, ΠΑΝΕΎΚΟΛΟ ΓΙΑ ΑΡΧΆΡΙΟΥΣ!!!!!
Υλικά:
2 ποτήρια αλεύρι ζυμωτό (έτσι γράφει πάνω),
3/4 του ποτηριού νερό χλιαρό όχι ζεστό,
1 χαρτάκι μαγιά,
1 κ.γ. κοφτό αλάτι,
1 κ.γ. ζάχαρη,
σουσάμι προαιρετικά.
2 ποτήρια αλεύρι ζυμωτό (έτσι γράφει πάνω),
3/4 του ποτηριού νερό χλιαρό όχι ζεστό,
1 χαρτάκι μαγιά,
1 κ.γ. κοφτό αλάτι,
1 κ.γ. ζάχαρη,
σουσάμι προαιρετικά.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνουμε μια ζύμη να ξεκολλάει από το τοίχωμα της λεκάνης, τόσο απλά.
Το νερό είναι περίπου μην το ρίξετε όλο με μιας.
Το νερό είναι περίπου μην το ρίξετε όλο με μιας.
Σκεπάζουμε με πετσέτα, βάζουμε στον ΣΒΗΣΤΌ φούρνο για 2 ώρες.
Μετά αυτό έχει φουσκώσει, το ζυμώνουμε λίγο να ξεφουσκώσει.
Λαδώνουμε πολύ ελάχιστα (2-3 σταγόνες) ένα ταψάκι, το αλευρώνουμε καλά και φτιάχνουμε ένα καρβελάκι με το ζυμάρι.
Το βάζουμε στο ταψάκι, το χαράζουμε.
Το ξαναβάζουμε στον σβηστό φούρνο για μια ώρα.
Μετά με πινέλο το βρέχουμε λίγο και ριχνουμε το σουσάμι και το ξαναβάζουμε.
Μετά αυτό έχει φουσκώσει, το ζυμώνουμε λίγο να ξεφουσκώσει.
Λαδώνουμε πολύ ελάχιστα (2-3 σταγόνες) ένα ταψάκι, το αλευρώνουμε καλά και φτιάχνουμε ένα καρβελάκι με το ζυμάρι.
Το βάζουμε στο ταψάκι, το χαράζουμε.
Το ξαναβάζουμε στον σβηστό φούρνο για μια ώρα.
Μετά με πινέλο το βρέχουμε λίγο και ριχνουμε το σουσάμι και το ξαναβάζουμε.
Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου.
Είναι πολύ ωραίο και εύκολο.
Στο παρακάτω σάιτ θα βρείτε πολλά ψωμιά.
View the embedded image gallery online at:
https://temeni-agapimeni.gr/misc/psomia/psomi-zimoto-2#sigProId8cad0e02b2
https://temeni-agapimeni.gr/misc/psomia/psomi-zimoto-2#sigProId8cad0e02b2
View the embedded image gallery online at:
https://temeni-agapimeni.gr/misc/psomia/psomi-zimoto-2#sigProId8cad0e02b2
https://temeni-agapimeni.gr/misc/psomia/psomi-zimoto-2#sigProId8cad0e02b2