ΨΩΜΙ ΣΙΚΑΛΕΩΣ

ΨΩΜΊ ΣΙΚΆΛΕΩΣ ΓΙΑ ΥΓΙΕΙΝΉ ΔΙΑΤΡΟΦΉ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΎΣ
Το ψωμί σίκαλης είναι πολύ υγιεινό, έχει 4 φορές πιο πολλές φυτικές ίνες από το άσπρο ψωμί και γι αυτό όταν το τρώμε νοιώθουμε κορεσμό και δεν πεινάμε. Έχει φοβερά στοιχεία!!!
Υλικά:
400 γρμ αλεύρι σίκαλης,
100 γρμ αλεύρι ολικής άλεσης,
1 κ.γ. κοφτό αλάτι,
1 σφηνάκι λάδι,
1 χαρτάκι μαγιά,
νερό χλιαρό (όχι ζεστό) τρία τέταρτα του ποτηριού.
 
Τα ανακατεύουμε όλα και φτιάχνουμε μια ζύμη μάλλον μαλακιά.
Την βάζουμε κάπου ζεστά, εγώ την σκεπαζω με πετσέτα και μετά κουβέρτα.
Αφήνουμε 2 ώρες.
Δεν φουσκώνει πολύ όπως τα άλλα ψωμιά, είναι λίγο βαριά η ζύμη αυτή.
Μετά ζυμώνουμε λίγο να ξεφουσκώσει και φτιάχνουμε μια φρατζόλα.
Την βάζουμε σε ταψί που έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι άσπρο.
Την σκεπάζουμε πάλι άλλες 2 ώρες.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για τρία τέταρτα ή μόλις ψηθεί.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ