ΧΑΡΟΝΙΑ
Χαρόνια ή αμπελοφάσουλα ή πηχιάρικα.
Στην Τέμενη τα συγκεκριμένα τα λέμε χαρόνια και υπήρχαν από πολύ παλιά. Έχουν μήκος από 65 έως 80 εκατοστά!!! Τα μαζεύουμε όταν είναι τρυφερά πριν βγάλουν κλωστές, τα κόβουμε σε κομμάτια γύρω στους 10 πόντους τα βράζουμε για πέντε λεπτά. Μετά λάδι, ξύδι, αλάτι. Μετά όποιος θέλει προσθέτει σκόρδο ή ότι άλλο. Γίνονται και κοκκινιστά γιαχνί.
View the embedded image gallery online at:
https://temeni-agapimeni.gr/misc/salads/haronia#sigProId65f223b4b3
https://temeni-agapimeni.gr/misc/salads/haronia#sigProId65f223b4b3