Γιαούρτι
Γιαούρτι εύκολο και υγιεινό με ό,τι γάλα έχετε το ψυγείο σας και δεν θέλετε να χαλάσει.
Υλικά:
1 κιλό γάλα πλήρες αγελάδος,
3 κουταλιές της σούπας γεμάτες γιαούρτι πρόβειο (όχι λάιτ) χωρίς την πέτσα.

Γιαούρτι εύκολο και υγιεινό με ό,τι γάλα έχετε το ψυγείο σας και δεν θέλετε να χαλάσει.
Αν σας δώσουν γάλα κατευθείαν από κατσίκες ή πρόβατα και δεν είναι παστεριωμένο, θα το σουρώσετε, θα το βράσετε καλά μέχρι να φουσκώσει. Θα ανακατεύουμε να μην πιάσει στον πάτο. Τότε είναι 90 βαθμούς. Μετά το αφήνετε να κρυώσει στους 55 βαθμούς και ακολουθούμε την πιο πάνω διαδικασία. Είναι πολύ καλύτερο το γιαούρτι και έχει και πέτσα από πάνω.
Εδώ χρειάζεστε΄ένα καλό θερμόμετρο
Η πέτσα σχηματίζεται σιγά σιγά και είναι δείγμα ότι το γάλα είναι πλήρες και καλής ποιότητας
Εδώ βλέπουμε ότι η συνταγή πέτυχε και ότι αρχίζει να πήζει σιγά σιγά
Πρόκειται για μία συνταγή πολύ πιο εύκολη απ' ό,τι φαίνεται