Αυτή είναι η λεπτομερής συνταγή για τα κουλουράκια Πασχαλινά που φτιάχνουμε κάθε Πάσχα στην Τέμενη Αιγιάλειας και που αλλιώς λέγονται και αυγοκούλουρα.
Η πατροπαράδοτη συνταγή για κουλουράκια του Πάσχα έτσι ακριβώς όπως την έμαθα από τη μητέρα μου για κουλουράκια που γίνονται αφράτα και μυρωδάτα.
Μένουνε φρέσκα για πάρα πολλές βδομάδες χωρίς να χαλάνε.
ΥΛΙΚΑ:
Ενάμιση κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
μισό κιλό ζάχαρη,
4 βανιλίνες,
ενάμιση φακελάκι μπαίκιν,
ενάμιση χαρτάκι αμμωνία (45) γρμ,
μισό ποτήρι του νερού γάλα φρέσκο χλιαρό,
9 αυγά (6 στο κιλό αλεύρι),
250 γρμ βούτυρο γάλακτος οπωσδήποτε.
