Παγωτό φράουλα 8

Παγωτό φράουλα

Το παγωτό φράουλα είναι η απόλυτη καλοκαιρινή απόλαυση, με τη δροσερή και αναζωογονητική γεύση των φρέσκων φραουλών να πρωταγωνιστεί.

Φτιαγμένο με προσεκτικά επιλεγμένες φράουλες, αυτό το παγωτό συνδυάζει την ελαφριά υφή με τη γλυκιά και φυσική γεύση του αγαπημένου αυτού φρούτου.

Είτε το απολαμβάνετε σε χωνάκι είτε σε κύπελλο, το παγωτό φράουλα είναι η ιδανική επιλογή για να δροσιστείτε τις ζεστές μέρες, προσφέροντας μια γεύση γεμάτη φρεσκάδα και αρώματα.

 

Υλικά:

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτί φυτική κρέμα (ή εναλλακτικά, 2 μικρά κουτάκια πλήρους κρέμας γάλακτος)
  • 1 ποτηράκι του κρασιού γάλα
  • 1 σφηνάκι ζάχαρη άχνη
  • 1 σφηνάκι λικέρ (ιδανικά φράουλα, αν είναι διαθέσιμο)
  • 1 φακελάκι βανίλια
Παγωτό φράουλα 2

Βήμα 1ο

Κρέμα σαντιγί: χτυπάμε πολύ καλά την φυτική κρέμα (ή τις κρέμες γάλακτος) , ρίχνουμε την άχνη, την βανίλια, το λικέρ και 2 κ.σ.γαλα να γίνουν αφράτη σαντιγί.

Παγωτό φράουλα 1

Βήμα 2ο

Λιώνουμε τις φράουλες στο μούλτι να τις έχουμε έτοιμες.

Παγωτό φράουλα 3

Βήμα 3ο

Αδειάζουμε μέσα συνεχίζοντας το χτύπημα το ζαχαρούχο γάλα, το ποτηράκι με το φρέσκο γάλα. Χτυπάμε 5 λεπτά στο μίξερ και μετά ρίχνουμε τις φράουλες τριμμένες στο μούλτι.

Παγωτό φράουλα 4

Βήμα 4ο

Συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα. Βάζουμε στην κατάψυξη ώσπου να πήξει αλλά να μη γίνει πέτρα.

Παγωτό φράουλα 6

Βήμα 5ο

Βγάζουμε από την κατάψυξη και χτυπάμε λίγο ακόμα.

Παγωτό φράουλα 5

Βήμα 6ο

Επαναλαμβάνουμε 2-3 φορές ακόμα ούτως ώστε να ενσωματωθεί αέρας στο παγωτό και να γίνει πιο αφράτο. Καλή όρεξη!