Κεφτέδες Λαχανικών

keftedeslaxanikon6

Όλοι έχουμε αυτά τα απλά υλικά στην κουζίνα μας τον χειμώνα. Αρκούν πολύ μικρές ποσότητές για να μας κάνουν αρκετούς κεφτέδες ικανούς να χορτάσουν μια ολόκληρη οικογένεια. Και είναι και ένας έξυπνος τρόπος να φάνε τα παιδιά λαχανικά.

Συνοδεύονται ιδανικά με σάλτσα ντομάτας ή γιαούρτι. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε διάφορα μυρωδικά και μπαχαρικά για να δώσετε περισσότερη γεύση στους κεφτέδες.

Η παρουσία των λαχανικών προσθέτει πολλά θρεπτικά συστατικά στο γεύμα, όπως φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Επιπλέον, οι κεφτέδες λαχανικών μπορούν να είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή ή έχουν διαιτητικούς περιορισμούς.

Μπορείτε να προσθέσετε λαχανικά όπως καρότα, κολοκυθάκια, και κόκκινες πιπεριές για να προσφέρετε ποικιλία στη γεύση και να αυξήσετε τη θρεπτική αξία των κεφτέδων. 

ΥΛΙΚΑ:

καρότα,

πατάτες,

μαϊντανό,

άνηθο,

δυόσμο,

κρεμμύδι ξερό,

κρεμμυδάκι φρέσκο,

αλάτι και πιπέρι,

1 σκελίδα σκόρδο,

αλεύρι,

1 σφηνάκι λάδι.

Λάχανο,

keftedeslaxanikon1
keftedeslaxanikon2
  • Τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη την πατάτα, το καρότο.
  • Τα βάζουμε στο σουρωτήρι και τα στίβουμε λίγο.
  • Μετά στο μούλτι ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι.
keftedeslaxanikon3
  • Βάζουμε το υλικό στην λεκάνη και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και αλεύρι ώσπου να γίνει λίγο στερεό. Εμένα μου πήρε 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι.
  • Μετά το βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 3 ώρες.
  • Μετά αλευρώνουμε και τηγανίζουμε.
keftedeslaxanikon4
  • Μπορούμε να τις βάλουμε σε ταψί με αντικολητικο χαρτί.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για μισή ώρα στους 180 βαθμούς.