Τα αμπελοβλάσταρα σαλάτα είναι ένα τέλοιο πιάτο της Άνοιξης!!
Τα Αμπελοβλάσταρα Σαλάτα είναι μια δροσερή και νόστιμη σαλάτα που περιλαμβάνει φρέσκα βλαστάρια από αμπέλι ανοιξιάτικα, φρέσκα κρεμμύδια, άνιθο και άλλα μυρωδικά.
Με ένα απλό αλλά γευστικό τρόπο, αυτή η σαλάτα είναι ιδανική για την εποχή. Απολαύστε την ως πρωτοποριακό ορεκτικό ή ως ελαφρύ γεύμα. Η προσθήκη σκόρδων φρέσκων ή ξερών, μπορεί να προσθέσει μια ευωδιά και μια πινελιά φρεσκάδας στη σαλάτα. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε λίγο λεμόνι ή ξύδι για να δώσετε μια ελαφριά οξύτητα στη γεύση.
Βήματα
Βήματα για να φτιάξετε την τέλεια ανοιξιάτικη σαλάτα
Φρέσκο σαν την Άνοιξη
Μαζεύουμε τους πρώτους τρυφερούς βλαστούς από οποιοδήποτε αράντιστο αμπέλι.
Καθαρίζουμε από τα μεγάλα φύλλα και τους μεγάλους έλικες και κόβουμε εκεί που ξεκινάει να είναι τρυφερό (φωτογραφία).
Πλένουμε καλά και βράζουμε για 10 έως 20 λεπτά σε νερό που βράζει.
Στραγγίζουμε και ρίχνουμε λάδι, αλάτι, μάραθο ψιλοκομμένο, φρέσκο κρεμμυδάκι και σκόρδο φετουλες, τίποτα άλλο.
Δεν έχετε φάει κάτι πιο νόστιμο. Γίνεται και τουρσί.