Κολοκυθοπιπερόπιτα

Μία υπέροχη πίτα και ένας έξυπνος τρόπος να εκμεταλλευτείτε τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές που σας έμειναν στο ψυγείο.

piperopita 5
piperopita 1
Υλικά για τη γέμιση:
πιπεριές διάφορες,
κολοκυθάκια,
φέτα,
ανθότυρο,
γραβιέρα,
λάδι 1 ποτηράκι του κρασιού,
πιπέρι και λίγο αλάτι,
1 σφηνάκι σιμιγδάλι ότι να’ναι,
1 μεγάλο Ζακυνθινό κρεμμύδι,
δυόσμο, άνηθο, μαϊντανό από λίγο το καθένα.
Σουσάμι.
Υλικά για το φύλλο:
 
μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 χαρτάκι μαγιά,
1 κ.γ.κοφτό αλάτι,
1 κ.γ.ζάχαρη,
1 σφηνάκι λάδι,
νερό τρία τέταρτα του ποτηριού.
piperopita 3
piperopita 2
  • Ξεκινάμε από το ιδιαίτερο φύλλο.
  • Σε λεκάνη ρίχνουμε το νερό ελαφρά χλιαρό, την ζάχαρη, την μαγιά, το αλάτι και το λάδι.
  • Ανακατεύω στην αρχή με το σύρμα να λιώσουν.
  • Μετά σιγά σιγά ριχνω το αλεύρι.
  • Στο τέλος ζυμωνω με το χέρι, ίσως χρειαστεί λίγο αλευράκι ή λίγο νεράκι.
  • Φτιάχνω μια μπάλα με το ζυμάρι ούτε σκληρό ούτε μαλακό.
  • Το σκεπαζω με μεμβράνη και αφήνω 1 ώρα.
  • Φτιάχνω 4 μπαλάκια 2 μικρά 2 πιο μεγάλα και τα ανοίγω φύλλα.
    Σε κατσαρόλα ρίχνω λίγο λαδάκι 1 σφηνάκι και το κρεμμύδι κομμένο λεπτές ροδέλες.
  •  Σωτάρω να μαραθεί και μετά ρίχνω τα κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη.
  •  Τα ρίχνω και αυτά μέσα καθώς και τις πιπεριές κομμένες μικρές ροδέλες.
  •  Ανακατεύω ώσπου να μην υπάρχει καθόλου υγρό.
piperopita 6
piperopita 4
  • Αφήνω να κρυώσουν και μετά ρίχνω τα μυρωδικά, τα τυριά και το αλατοπίπερο και το σιμιγδάλι και 1 σφηνάκι λάδι.
  • Ανακατεύω.
  • Έχω λαδώσει το ρηχό ταψί μου στρώνω δύο φύλλα, τα λαδώνω, ρίχνω την γέμιση και σκεπάζω με άλλα δύο φύλλα.
  • Λαδώνω, ψεκάζω λίγο νερό και σουσάμι.
  • Ψήνω 1 ώρα 180 βαθμούς στο πάνω και κάτω.
  • Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο όταν πάρει χρώμα.
  • Ένα τέταρτο πριν το τέλος το βάζω να ακουμπάει στον πάτο του φούρνου.

 

Είναι μια πίτα νοστιμότατη 🥂