Skip to content
Αρχικη
Το χωριο μας
Συνταγες
Εθιμα
Φωτογραφιες
Επικοινωνια
Menu
Αρχικη
Το χωριο μας
Συνταγες
Εθιμα
Φωτογραφιες
Επικοινωνια
Κολοκυθόπιτα με τυρί
Υλικά:
μισό κιλό κολοκυθάκια φρέσκα, ή ένα μεγαλούτσικο,
1 κρεμμύδι μεγάλο,
200 γρμ φέτα,
100 γρμ. γραβιερα,
3 αυγά,
1/2 ποτήρι κρασιού σιμιγδάλι (ότι να’ναι),
ένα μικρό γιαούρτι χωρίς την πέτσα,
μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο (χωρίς τα κοτσάνια),
6-7 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένο,
πιπέρι,
αλάτι όχι γιατί έχει το τυρί.
Η συμβουλή μου είναι να μην φτιάχνετε χοντρές πίτες αλλά λεπτές, είναι πιο καλές και τα φύλλα παραμένουν κριτσανιστά.
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό του τρίφτη, στο μούλτι.
Βάζουμε το κρεμμύδι, και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με ένα ποτήρι του κρασιού λάδι.
Ανακατεύουμε μέχρι να μην έχει καθόλου νερό και αφήνουμε να κρυώσει εκτός φωτιάς.
Μετά βάζουμε τα μυρωδικά, τα τυριά, τα αυγά χτυπημένα ελαφρώς, το πιπέρι, το γιαούρτι το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε τα φύλλα όπως στις άλλες πίτες. Εγώ φτιάχνω δικά μου φύλλα.
Βάζω δύο πάνω και δύο κάτω, λαδώνουμε καλά, την βρέχουμε με λίγο νερό (πιτσιλιστά).
Την κόβουμε μέχρι την μέση και ψήνουμε 200 βαθμούς πάνω-κάτω 45 λεπτά έως 1 ώρα.