kolokithopita tiri 3

Κολοκυθόπιτα με τυρί

Υλικά:

μισό κιλό κολοκυθάκια φρέσκα, ή ένα μεγαλούτσικο,
1 κρεμμύδι μεγάλο,
200 γρμ φέτα,
100 γρμ. γραβιερα,
3 αυγά,
1/2 ποτήρι κρασιού σιμιγδάλι (ότι να’ναι),
ένα μικρό γιαούρτι χωρίς την πέτσα,
μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο (χωρίς τα κοτσάνια),
6-7 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένο,
πιπέρι,
αλάτι όχι γιατί έχει το τυρί.


Η συμβουλή μου είναι να μην φτιάχνετε χοντρές πίτες αλλά λεπτές, είναι πιο καλές και τα φύλλα παραμένουν κριτσανιστά.
kolokithopita tiri 1
kolokithopita tiri 2
  • Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό του τρίφτη, στο μούλτι.
  • Βάζουμε το κρεμμύδι, και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με ένα ποτήρι του κρασιού λάδι.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να μην έχει καθόλου νερό και αφήνουμε να κρυώσει εκτός φωτιάς.
  • Μετά βάζουμε τα μυρωδικά, τα τυριά, τα αυγά χτυπημένα ελαφρώς, το πιπέρι, το γιαούρτι το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε.
  • Στρώνουμε τα φύλλα όπως στις άλλες πίτες. Εγώ φτιάχνω δικά μου φύλλα.
  • Βάζω δύο πάνω και δύο κάτω, λαδώνουμε καλά, την βρέχουμε με λίγο νερό (πιτσιλιστά).
  • Την κόβουμε μέχρι την μέση και ψήνουμε 200 βαθμούς πάνω-κάτω 45 λεπτά έως 1 ώρα.