Η ζυμαρόπιτα είναι ένα υπέροχο παραδοσιακό πιάτο που συνδυάζει τη γεύση της τραγανής ζύμης με την πλούσια γέμιση από τυριά και αρωματικά βότανα.
Πρόκειται για ένα χορταστικό και νόστιμο σνακ ή κυρίως πιάτο που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια.
Πανεύκολη συνταγή και γρήγορη. Αν έρθουν ξαφνικά φίλοι, φτιάξτε την. Θα ετοιμαστεί σε λίγα μόλις λεπτά και θα εκπλαγείτε!
Υλικά:
2 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ποτήρι γάλα
400 γραμμάρια φέτα, τριμμένη
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Πιπέρι αρκετό
Λίγη γλυκιά πάπρικα
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 αυγά
½ κουταλιά της σούπας βούτυρο
Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ. Προσθέστε το γάλα, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και το νερό.
Ανακατέψτε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και ρίξτε το σιγά σιγά στο μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέστε την τριμμένη φέτα (ή άλλα τυριά ή αλλαντικά αν επιθυμείτε) και ανακατέψτε καλά.
Λαδώστε ένα ταψί 30 εκ. ή λίγο μεγαλύτερο και αδειάστε μέσα τον χυλό.
Τρίψτε λίγη επιπλέον φέτα πάνω από την επιφάνεια και προσθέστε το βούτυρο σε κομματάκια.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 40 λεπτά. Στην μισή ώρα, τοποθετήστε το ταψί στον πάτο του φούρνου για να δημιουργηθεί κρούστα από κάτω.
Η ζυμαρόπιτα είναι νοστιμότατη και μπορεί να καταναλωθεί ζεστή ή κρύα.