Ψωμί απλό και υπέροχο

Παγκόσμια ημέρα ψωμιού. Θα σας δώσω μια υπέροχη συνταγούλα.
 

Υλικά:
 
2 ποτήρια νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 κ.γ. κοφτό αλάτι,
1 σφηνάκι λάδι,
1 κ.γ. ζάχαρη,
1 χαρτάκι μαγιά,
νερό ελαφρά χλιαρό περίπου τρία τέταρτα του ποτηριού,
(ηλιόσπορους, σουσάμι προαιρετικά).
psomi 3
psomi 2
Ρίχνω σε λεκάνη μεγαλούτσικη να χωράει στο ψυγείο το μισό νερό: μαγιά, αλάτι, ζάχαρη, σπόρους, λάδι.

Τα ανακατεύω με το σύρμα, μετά σιγά σιγά ριχνω το αλεύρι και το υπόλοιπο νερό ανακατεύω μετά ζυμωνω με τα χέρια.

Αν είναι πολύ μαλακιά η ζύμη ρίξτε λίγο αλευράκι αν είναι σκληρή ρίξτε λίγο νεράκι.

Η ζύμη να ξεκολλάει από το τοίχωμα της λεκάνης.

Το σκεπάζω με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο όλη νύχτα.
psomi 1
Μετά το βγάζω ζυμώνω ίσα να ξεφουσκώσει, ζυμώνω μία φρατζόλα ή καρβέλι, αλευρώνω ένα ταψάκι και το βάζω μέσα.
Το χαράζω λίγο το βρέξω και του ρίχνω σουσάμι και σπόρους και ελάχιστο πασπάλισμα με αλεύρι.
Βάζω το ταψάκι μου στον σβηστό φούρνο ξεσκέπαστο για 4-5 ώρες.
psomi 4
Ανάβω τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνω για τρία τέταρτα στο πάνω και κάτω (παλιά κουζίνα).
Όταν πάρει χρώμα βάλτε αλουμινόχαρτο.
Τόσο απλό και τόσο νόστιμο!!!!
 
ΥΓ: κατάλαβα ότι όσο πιο πολύ μένει τόσο πιο αφράτο γίνεται.