Ψωμί πολύσπορο
μισό ολικής

polysporo 7
polysporo 6
polysporo 4
ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ ΨΩΜΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ, ΕΥΚΟΛΟ!!!!



Υλικά:
 
1 Ένα ποτήρι του νερού αλεύρι ζυμωτό (κίτρινο)
ή για όλες τις χρήσεις,
1 ένα ποτήρι του νερού αλεύρι ολικής άλεσης,
1 ένα ποτήρι νερό από την βρύση,
ένα χαρτάκι μαγιά,
1 κ.γ. γεμάτη αλάτι,
1 κ.σ.ζάχαρη,
2 κ.σ. ελαιόλαδο,
σπόροι διάφοροι ηλιόσποροι, κολοκυθόσπορο κ.λ.π.
Εγώ έριξα δύο κ.σ. ανάμικτους σπόρους και ηλιόσπορους.
polysporo 1
1. Σε λεκάνη ρίχνω τα άλευρα, την μαγιά, το αλάτι και την ζάχαρη.

 

2. Ανακατεύω με το σύρμα να αναμιχθούν τα στερεά υλικά μου. 

3.Μετά κάνω λακκούβα και ρίχνω το λάδι, το νερό και τους σπόρους.
polysporo 2
4. Ανακατεύω στην αρχή με το σύρμα και μετά με το χέρι.
 

5. Ίσως χρειαστεί λίγο αλευράκι ακόμα.

6. Κάνω μια μπάλα, το σκεπάζω με πετσέτα και το αφήνω στην άκρη 2 ώρες.

7. Μετά αλευρώνω τα χέρια μου και τον πάγκο μου και το ζυμώνω λίγο, ίσα να ξεφουσκώσει.
 
8. Το ανοίγω σαν λαγάνα και το τυλίγω (Φωτογραφίες).
 
9. Μετά το κάνω σαν φρατζόλα και το βάζω στο ταψί μου που το έχω λαδώσει ελαφρά και αλευρώσει.

10. Μπορείτε να βάλετε αντικολλητικό χαρτί και να το πασπαλίσετε με λίγο αλευράκι.

 
polysporo 3
11. Μετά το χαράζω ελαφρά και το βρέχω με πινέλο με νερό.
Ρίχνω πάνω λίγους σπόρους.
 
12. Το βάζω στον σβηστό φούρνο για μια ώρα σκεπασμένο με πετσέτα.

13. Μετά βγάζω την πετσέτα και ανάβω τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

14. Ψήνω για μισή ώρα ή λίγο παραπάνω.
 
15. Αν πάρει χρώμα νωρίς, βάλτε αλουμινόχαρτο από πάνω για να μην καεί.
Είναι υπέροχο ψωμί και εύκολο.