Σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια

Υλικά:

5 κιλά ντομάτες γινωμένες (αν είναι πομοντόρο καλύτερα),

πιπεριές κομματάκια,

κρεμμύδια 3 μεγάλα τριμμένα στο μούλτι,

μαϊντανό 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μόνο τα φύλλα,

βασιλικό 3 κ.σ. ψιλοκομμένο,

αλάτι 2 κ.σ. κοφτές,

1 κ.γ.πιπερι,

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,

1 κ.γ. ρίγανη,

λάδι ένα ποτήρι,

(προαιρετικά λίγο σκόρδο τριμμένο, εγώ δεν βάζω).

ntomata saltsa §
ntomata saltsa 3
ntomata saltsa 2

Πλένουμε καλά τις ντομάτες, τις κόβουμε κομμάτια και βγάζουμε όσους σπόρους μπορούμε. 

Τις τρίβουμε στο μούλτι. 

Σε κατσαρόλα μεγάλη ρίχνουμε τον πολτό και βράζουμε δυνατά για τρία τέταρτα. 

Χωρίς καπάκι αλλά με την σίτα πάνω γιατί πετάγεται. 

Μετά ρίχνουμε το λάδι σε τηγάνι και το κρεμμύδι (τριμμένο στο μούλτι) και γυροφέρνουμε να ασπρίσει (όχι να καεί).

Τώρα ρίχνουμε το κρεμμύδι στον πολτό, καθώς και όλα τα υλικά μας.

Αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά για  άλλη μισή ώρα. 

Την βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα. 

Ζεστή σάλτσα (όχι καυτή) και ζεστά βάζα. 

Σφίγγουμε πολύ καλά τα βάζα και αφήνουμε ανάποδα 24 ώρες. 

Την άλλη μέρα γυρίζουμε και το καπάκι πρέπει να είναι προς τα μέσα ακίνητο. 

Τότε μένει εκτός ψυγείου 1 χρόνο.

Ή σε πολυμπαγκ στον καταψύκτη. 

Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις έτοιμες σάλτσες.