Κεμπάπ για σουβλάκια

kebab 3
Κεμπάπ για σουβλάκια και όχι μόνο. Εύκολο, νόστιμο….
 

Υλικά:

Μισό κιλό κιμά ανάμικτο (χοιρινό και μοσχάρι),
άνηθο μισό ματσάκι ψιλοκομμένο,
μαϊντανό ελάχιστο ψιλοκομμένο,
αλάτι και πιπέρι,
μπούκοβο μισό κ.γ.,
πάπρικα γλυκιά μισό κ.γ,
κύμινο ελάχιστο μια μύτη του κουταλιού του γλυκού,
δύο φρυγανιές μεγάλες βρεμενες και στιμένες,
λίγο λάδι,
κρεμμύδι ένα μέτριο τριμμένο,
μια σκελίδα σκόρδο τριμμένο (προαιρετικά),
λίγη πάπρικα καυτερή αν σας αρέσουν
Πλάθουμε πολύ καλά, τα περνάμε στα καλαμάκια και ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο φούρνο στο grill (φωτογραφίες).
Φτιάχνουμε σουβλάκια.
Οι πίτες εδώ είναι ολικής άλεσης, τις έβαλα στην σχάρα να ζεσταθούν.
Εναλλακτικά λαδωνουμε ένα τηγάνι και περνάμε τις πίτες από τις δύο πλευρές.
Εδώ έβαλα το κεμπάπ, κρεμμύδι, ντομάτα, τζατζίκι και τύλιξα με χαρτί ψησίματος.
Επίσης σερβίρουμε τα κεμπάπ με πατάτες τηγανητές ή σε πιατέλα με άλλα μεζεδάκια, με ψητά λαχανικά ή ό,τι θέλουμε.
kebab 5
kebab 1
kebab 2
kebab 4
kebab 6

Μυστικό: φτιάξτε τα και βάλτε τα στην κατάψυξη. Αν κάποια μέρα δεν προλαβαίνετε να μαγειρέψετε, απλά βάλτε τα στο φούρνο μαζί με τις πίτες και το μενού είναι έτοιμο!!

To Κεμπάπ Για Σουβλάκια είναι μια δημοφιλής ελληνική γαστρονομική επιλογή. Το κεμπάπ είναι φτιαγμένο από κομμάτια κρέατος που ψήνονται σε ξύλινο σουβλάκι και σερβίρονται με φρέσκα λαχανικά, σως τζατζίκι και πίτα.

Το κεμπάπ για σουβλάκια είναι ένα πιάτο που έχει επικρατήσει στην ελληνική κουζίνα εδώ και αιώνες. Η διαδικασία της παρασκευής του είναι μια τέχνη που περνά από γενιά σε γενιά, με σεβασμό στην παράδοση και την ποιότητα των υλικών.