Ανακατεύουμε τα υλικά, τον κιμά, τα μυρωδικά, το αλατοπίπερο, το ρύζι πλυμενο πάντα, το αυγό.
Έχουμε τα φύλλα μας πλυμμένα πολύ καλά και ζεματισμένα για 1 λεπτό.
Βάζουμε μια κουταλιά ή όσο θέλουμε από το υλικό μας στο φύλλο από την μεριά την άγρια και τυλίγουμε μαλακά (Φωτογραφίες).
Μπορούμε να τις φτιάξουμε μικρές ή μεγάλες.
Αν έχετε επίσημο τραπέζι καλύτερα να τις φτιάξετε μικρές.
Στρώνουμε στην κατσαρόλα 3 φύλλα ή τα χαλασμένα (σπασμένα) και βάζουμε τους ντολμάδες σειρές.
Μόλις τελειώσουν βάζουμε ανάποδα ένα πιάτο (φωτογραφία) για να μην ξεδιπλωθούν με το βράσιμο.
Ρίχνουμε μισό ποτήρι νερού λάδι, στίβουμε μισό λεμόνι και τρία ποτήρια χλιαρό νερό.
Ψήνουμε για 45 λεπτά σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Μετα φτιάχνουμε αυγολέμονο με τρία αυγά ή δύο και 3 λεμόνια ή όσα θέλετε.
Στραγγίζουμε το ζουμί χωρίς να βγάλουμε το πιάτο, όταν είναι να ρίξουμε το αυγολέμονο τότε το βγάζουμε.
Μπορείτε να φτιάξετε το αυγολέμονο μόνο με τρεις κρόκους, λεμόνι, το ζουμί, 3 κ.σ. κορν φλαουρ, το βάζετε σε κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά, ρίχνετε και λίγο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.
Γίνετε μια αφράτη κρέμα που την βάζουμε στο πιάτο του καθενός.
Εδώ εγώ δεν έφτιαξα αυτό το αυγολέμονο αλλά το κλασσικό με το αυγό και το λεμόνι.
Σε κάθε περίπτωση ελέγχουμε το νερό και συμπληρώνουμε κι άλλο, χλιαρό είναι καλύτερα.