Τορτελίνια χειροποίητα

Τορτελίνια όνειρο!!! Φτιάξτε τα!!!
 

 

Υλικά:

1 ποτηράκι γάλα,
3 κουταλιές της σούπας λάδι,
λίγο αλάτι,
3 αυγά
(Για κάθε 100 γρμ αλεύρι = 1 αυγό).
 
Γέμιση:
τυριά τριμμένα στο μούλτι με ελάχιστο γάλα.
Εγώ έβαλα κασέρι και γραβιέρα
tortelinia 9
tortelinia 1
Χτυπάμε τα αυγά στο μούλτι.
Βάζουμε το αλεύρι στην λεκάνη και κάνουμε λακκούβα στην μέση.
Εκεί ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά το λάδι, το γάλα και το αλάτι (φωτογραφία).
tortelinia 2
Μετά ανακατεύουμε σιγά σιγά παίρνοντας το αλεύρι γύρω γύρω ριχνουμε στο υγρό υλικό μας.
Γίνεται ένα ζυμάρι μάλλον σκληρό.
Μπορείτε να τα χτυπήσετε και στο μίξερ.
Αφήνουμε μία ώρα τυλιγμένο στην ζελατίνα.
tortelinia 3
Μετά το χωρίζουμε σε 3 μπαλάκια και πλάθουμε ένα ένα με τον πλάστη.
Το φύλλο δεν πρέπει να είναι όχι πολύ ψιλό ούτε και χοντρό.
Με κουπ η ποτήρι κόβουμε στρογγυλά.
tortelinia 4
Μόλις τα τελειώσουμε, να μην στεγνώσουν, αμέσως βάζουμε στην μέση μπαλάκια μικρά από την γέμιση.
 
tortelinia 5

Τα γυρίζουμε σαν τυροπιτάκια αρχικά και μετά το βάζουμε γύρω στο δάχτυλό μας το κολλάω στις άκρες και γυρίζω τις πάνω άκρες (φωτογραφίες).

tortelinia

Τελειώνουμε την παρασκευή μας.

tortelinia 6
Βράζω νερό και τα ρίχνω μέσα.
Όταν βράσουν ανεβαίνουν πάνω.
Εγώ τα αφήνω 7-10 λεπτά.
 
tortelinia 9
Με την τρυπητή κουτάλα τα βγάζω στην πιατέλα.
Καίω λίγο βούτυρο στο τηγανάκι και το ρίχνω στην πιατέλα.
Μετά ρίχνω μπόλικο τυρί.
tortelinia 8

Δεύτερη συνταγή: Τορτελίνια με κρέμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

στο τηγανάκι βάζω 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, μία μικρή κρέμα γάλακτος, 1 σφηνάκι γάλα, κομματάκια ζαμπόν και τριμμένο τυρί.

Αφήνω 5 λεπτά να πήξουν λίγο και το ρίχνω πάνω στα τορτελίνια.

Μπορούμε να γεμίσουμε τα τορτελίνια με κιμά.

Η παρασκευή του γίνεται όπως φτιάχνουμε τον κιμά για μακαρόνια λίγο πιο στεγνό.
 
Πεντανόστιμα όπως και να τα φάμε..