Στο τελευταίο ξέβγαλμα ρίχνουμε λίγο ξύδι και το αφήνουμε για μισή ώρα, έτσι να κάνουμε σε όλα τα χόρτα, εξουδετερώνει κατά ένα μέρος τα φυτοφάρμακα και το κόβουμε 3-4 πόντους.
Μετά βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια εννοείται πλυμμένα και ψιλοκομμένα και τα γυρίζουμε με ξύλινη κουτάλα να μαραθούν.
Ρίχνουμε το σπανάκι το γυροφέρνουμε και αυτό ένα λεπτό και 3 ποτήρια νερό ζεστό.
Αφήνουμε 5 λεπτά και μετά ρίχνουμε το ρύζι (εγώ βάζω Καρολίνα).
Το ρύζι το άσπρο να το πλένετε ΠAΝΤΑ.
Ρίχνουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο, ένα κ.γ.πελτέ, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε την φωτιά, στο σιγανό γιατί θα κολλήσει το ρύζι.
Ίσως χρειαστεί λίγο νερό ακόμα.
Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε το λεμόνι.
Μπορούμε να μην βάλουμε λεμόνι και να ρίξουμε ντομάτα τριμμένη ή πελτέ.
Ένα φαγάκι νόστιμο και ωφέλιμο κυρίως για τα παιδιά