Ρεβύθια
βήμα βήμα

Φτιάξτε τα έτσι ακριβώς χωρίς σόδες κ.λ.π.
Επίσης ψάξτε να βρείτε Ελληνικά έχουν μεγάλη διαφορά.
Έψαχνα στο σούπερ μάρκετ και όλες οι μεγάλες φίρμες είχαν εισαγόμενα το έγραφαν με μικρά γράμματα.
Αυτά που έφτιαξα είναι από την Λάρισα. 
revithia
revithia 1

Μουσκεύουμε μισό κιλό ρεβίθια σε μπόλικο νερό για πάνω από 10 ώρες.

revithia 2
Μετά με τα χέρια μας τρίβουμε μήπως βγουν μερικές φλούδες.
revithia 3
Βράζουμε σε μπόλικο νερό ένα τέταρτο.
Τα ξαφρίζουμε λίγο γιατί βγάζουν αφρούς και αρκετά φλουδια.
Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
revithia 8
Πλένουμε την κατσαρόλα μας και βάζουμε μέσα τα ρεβίθια με τέσσερα ποτήρια νερό.

Αφήνουμε να σιγοβράζει αρκετή ώρα.

Aν πιεί το νερό ίσως χρειαστεί και άλλο τότε βάζουμε μόνο ζεστό.

Όταν είναι σχεδόν έτοιμα ρίχνουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στο μούλτι.
revithia 4
Όταν βράσουν ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, λάδι και το χυμό από δύο μεγάλα λεμόνια.
Τότε παίρνουμε μια κουτάλα ρεβίθια τα λιώνουμε στο μούλτι, τα ρίχνουμε πάλι μέσα, ανακατεύουμε προσεκτικά και αφήνουμε άλλα πέντε λεπτά.
revithia 7
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.