Το μοσχάρι με φρέσκα φασολάκια είναι ένα κλασσικό φαγητό, κυριακάτικο και γιορτινό της Τέμενης Αιγιάλειας…
Στο συγκεκριμένο φαγητό δεν βάζουμε μυρωδικά όπως στα άλλα κοκκινιστά δηλαδή κανέλες, δάφνες κ.λπ. γιατί αλλοιώνεται η γεύση του.
Φανταστικό φαγητό και πολύ νόστιμο, το έφτιαχναν τα καλοκαίρια στην Τέμενη με γίδα ή τράγο, ή προβατίνα.
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό μοσχάρι κομμένο μικρές μερίδες,
1 κ.της σούπας πελτέ,
3-4 ντομάτες μεσαίες τριμμενες στο μούλτι,
αλάτι και πιπέρι,
ελαιόλαδο αρκετό,
3 σκελίδες σκόρδο,
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή τριμμένα στο μούλτι,
1 ποτηράκι κρασί (κόκκινο)