Μοσχάρι με φασολάκια φρέσκα

Το μοσχάρι με φρέσκα φασολάκια είναι ένα κλασσικό φαγητό, κυριακάτικο και γιορτινό της Τέμενης Αιγιάλειας…

Στο συγκεκριμένο φαγητό δεν βάζουμε μυρωδικά όπως στα άλλα κοκκινιστά δηλαδή κανέλες, δάφνες κ.λπ. γιατί αλλοιώνεται η γεύση του. 

Φανταστικό φαγητό και πολύ νόστιμο, το έφτιαχναν τα καλοκαίρια στην Τέμενη με γίδα ή τράγο, ή προβατίνα.

 

 

ΥΛΙΚΑ: 

1 κιλό μοσχάρι κομμένο μικρές μερίδες, 

1 κ.της σούπας πελτέ, 

3-4 ντομάτες μεσαίες τριμμενες στο μούλτι,

αλάτι και πιπέρι, 

ελαιόλαδο αρκετό, 

3 σκελίδες σκόρδο, 

2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή τριμμένα στο μούλτι,

1 ποτηράκι κρασί (κόκκινο)

mosxaraki fasolakia 3
mosxaraki fasolakia 1

Πλένουμε πρώτα το κρέας μας και το περνάμε στο τηγάνι με το λάδι.

Όταν ροδίσει καλά το σβήνουμε με το κρασί και στην συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα τριμμένη και τον πελτέ διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό. 

Αφήνουμε σκεπασμένο να βράσει αρκετά. Μόλις κοντεύει να πιεί τα υγρά του ρίχνουμε δύο ποτήρια γεμάτα νερό βραστό και σιγοβράζουμε για μία ώρα. 

Μετά ρίχνουμε τα φασολάκια πλυμένα και καθαρισμένα (εννοείται), αλάτι και πιπέρι και λίγο βραστό νερό αν χρειάζεται. 

Ανακατεύουμε μία φορά και αφήνουμε να ψηθεί σε μέτρια φωτιά. Αν χρειαστεί νερό συμπληρώνουμε λίγο μόνο ζεστό. 

Δεν το ανακατεύουμε ξανά για διαλύονται τα φασολάκια και δεν είναι ωραίο.

Όταν είναι έτοιμο, πρέπει να μείνει με το λάδι του μόνο. 

mosxaraki fasolakia 2