Μπακαλιάρος βραστός όπως τον έκανε η γιαγιά μου η Κατίγκω στην Τέμενη Αιγίου
Υλικά:
Σε κατσαρόλι βάζουμε 3 κομμάτια μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο, 1 καρότο, μία πατάτα, ελάχιστο σέλινο 1 κλαδάκι, 1 μικρό κρεμμύδι, αλάτι, λίγο λαδάκι.
Βάζουμε τα υλικά σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν πολύ.
Όταν βράσει παίρνουμε 1 ποτήρι από το ζουμί, το σουρώνουμε και το φυλάμε για την σκορδαλιά.
Βγάζουμε σε πιάτο από το ζουμί που έμεινε, ρίχνουμε 1 κ.σ. αλεύρι και λεμόνι όσο θέλουμε, το χτυπάμε με σύρμα και το ρίχνουμε μέσα στο κατσαρόλι.
Το αφήνουμε να βράσει μαζί 3 λεπτά και είναι έτοιμο.
Είναι φανταστικό.
Αυτή τη τεχνοτροπία με το αλεύρι την κάνανε σε πολλά φαγητά (ακόμα και στις φακές) που είχαν ζουμί για να γίνει πιο πηχτή η σάλτσα και να ‘φτουρήσει’ το φαγητό.