Αρνί με αγκινάρες αυγολέμονο

arni aginares 2

Στην Τέμενη το αρνί με αγκινάρες αυγολέμονο το φτιάχνουν το Πάσχα.

 

ΥΛΙΚΑ:

Ενάμιση  κιλό ή δύοαρνί, προτιμώ το μπούτι γιατί το κάνω κομμάτια (γύρω στους 5 πόντους) με ψαχνό αφαιρώντας τα κόκαλα.

Ένα ματσάκι άνηθο την άνοιξη που έχει μάραθο τρυφερό ρίχνω μισό άνηθο μισό μάραθο,

λΆδι μισό ποτήρι του νερού ή και λιγότερο,

ένα κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο,

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,

αλάτι, πιπέρι,

λεμόνια,

3 αυγά. 

arni aginares 1

Πλένουμε (πάντα) το κρέας, στραγγίζουμε λίγο, σε τηγάνι ρίχνω το λάδι (όχι όλο μπορεί να μην χρειαστεί) και σωτάρω το κρέας να πάρει χρώμα, μεταφέρω σε κατσαρόλα, συνεχίζω με τα κρεμμύδια φρέσκα και ξερά. 

arni aginares 3

Στην κατσαρόλα ρίχνω νερό ζεστό να το σκεπάσει, μόλις βράσει λίγο προσθέτω τον άνηθο και το πιπέρι. Και αφήνω να σιγοβράζει. 

Είκοσι λεπτά πριν το σβήσω ρίχνω τις αγκινάρες και το αλάτι (εγώ έχω στον καταψύκτη  δικές μας άγριες), ρίχνω 20 κομμάτια γιατί τους αρέσουν πάρα πολύ. Αφήνω να βράσει είκοσι λεπτά, σβήνω το μάτι και το αφήνω ένα τέταρτο. 

arni aginares 5

Μετά έχω στείψει τρία λεμόνια ή και παραπάνω (εσείς βάλτε όσο θέλετε, εμείς τρώμε πολύ λεμόνι διότι ζούμε μέσα στις λεμονιές), χτυπάω πολυ καλά τρία ασπράδια αυγών και συνεχίζω με τα κροκάδια. 

Ρίχνω προσεκτικά και σιγά σιγά με κουτάλα ζουμί από την κατσαρόλα, όσο πιο πολύ μπορώ χτυπώντας με το σύρμα συνεχώς. Τέλος ρίχνω το μίγμα στην κατσαρόλα κουνώντας να πάει παντού και ανάβω το μάτι για πέντε λεπτά. 

Καλή όρεξη!!