Μπουγάτσα

ΜΠΟΥΓΆΤΣΑ ΜΕ ΚΡΈΜΑ!!! ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΉ, ΑΠΊΘΑΝΗ!!!ΕΎΚΟΛΗ!!!

 
Υλικά:
1 λίτρο γάλα φρέσκο,
μισό κιλό φύλλο κρούστας για γλυκά,
300 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος,
ξύσμα από μισό πράσινο λεμόνι,
70 γρ. σιμιγδάλι ψιλό,
70 γρ. κορν φλαουρ,
100 γρ. ζάχαρη,
ελάχιστο αλάτι,
2 αυγά,
ζάχαρη άχνη και κανέλλα για το πασπάλισμα.
μπουγατσα φυλλο κρουστας 8
μπουγατσα φυλλο κρουστας 2
ΚΡΕΜΑ:
 
1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα να ζεσταθεί.
 
2. Ρίχνουμε την ζάχαρη, μια μεγάλη κ.σ. βούτυρο και το ξύσμα και ανακατεύουμε.
 
3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι.
 
4. Το έχουμε πρώτα ανακατέψει πολύ καλά με το κορν φλαουρ.
 
5. Ανακατεύουμε με το σύρμα και ξαναβάζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να πήξει.
 
6. Όταν δούμε ότι κάνει τρυπούλες είναι έτοιμη.
 
7. Αποσύρουμε πάλι από την φωτιά και ρίχνουμε τα δύο αυγά τα οποία έχουμε χτυπήσει με ένα πηρούνι και ανακατεύουμε πολύ πολύ καλά.
 
8. Αφήνουμε στην άκρη, ανακατεύουμε που και που μην πιάσει κρούστα.
μπουγατσα φυλλο κρουστας 1

9. Έχουμε λιώσει το βούτυρο και βουτυρώνουμε ένα ταψί 30 νούμερο. 

10. Στρώνουμε ένα φύλλο κάτω, το βουτυρώνουμε με το πινέλο, δεύτερο φύλλο το ίδιο. 

11. Τώρα παίρνουμε ένα ένα φύλλο και το στρώνουμε από την μέση και προς τα έξω, δηλαδή να είναι έξω από το ταψί το μισό. 

12. Το κάνουμε αυτό γύρω γύρω σε όλα τα φύλλα και βουτυρωμένα (φωτογραφία).

 13. Έχουμε κρατήσει 1 φύλλο. 

14. Αυτό το κάνουμε διότι όταν μπει η κρέμα να είναι σαν φάκελος για να μην χυθεί έξω. 

15. Τώρα ρίχνουμε την κρέμα ή οποία θα είναι χλιαρή και τη στρώνουμε με την μαρίζ. 

16. Γυρνάμε τώρα ένα ένα τα φύλλα βουτυρώνοντας προς τα μέσα. 

17. Όταν τα γυρίσουμε όλα βάζουμε αυτό που κρατήσαμε από πάνω και βουτυρώνουμε πολύ καλά. 

18. Με το μαχαίρι κάνουμε 4-5 τρύπες 1 εκατοστό μόνο στα πάνω φύλλα όχι μέχρι κάτω, γιατί αλλιώς θα φουσκώσει. 

19. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα. 

μπουγατσα φυλλο κρουστας 3

20. Αν πάρει το επιθυμητό χρώμα βάλτε αλουμινόχαρτο από πάνω. 

21. Σβήνουμε το φούρνο στην μισή ώρα και αφήνουμε άλλο ένα τέταρτο με σβηστό.22. Βγάζουμε και σερβίρουμε χλιαρό ή κρύο με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.
 

Καλό είναι να φαγωθεί αυθημερόν.

Είναι φανταστικό γλύκισμα.

Το έφτιαχνε η μητέρα μας αλλά με λάδι (Δεν είχε βούτυρο), γάλα από τις κατσίκες και φύλλο δικό της, το τρώγαμε δηλαδή το εξαφανίζαμε μέσα από το ταψί αυτοστιγμή… 
μπουγατσα φυλλο κρουστας 6
μπουγατσα φυλλο κρουστας 7
μπουγατσα φυλλο κρουστας 4