Χαλβάς με ταχίνι και σοκολάτα

Χαλβάς με ταχίνι και σοκολάτα 4

Ποιός δεν αγαπάει το χαλβά με ταχίνι ειδικά αν συνοδεύεται με σοκολάτα;

Ακολουθήστε τα βήματα ακριβώς και θα σας γίνει ένας πολύ νόστιμος χαλβάς σαν αγοραστός!!

ΥΛΙΚΑ:

300 γραμμάρια ζάχαρη,

1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη,

2 βανίλιες, 

1 κ.σ. νερό,

500 γραμμάρια ταχίνι,

αμύγδαλα,

1 κουβερτούρα 125 γρμ.,

ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ γάντι σιλικόνης,

θερμόμετρο.
Χαλβάς με ταχίνι και σοκολάτα 1
Χαλβάς με ταχίνι και σοκολάτα 2
Αδειάζουμε την ταχίνι σε μεταλλική λεκάνη.
Καβουρντιζουμε τα αμύγδαλα χωρίς φλούδα ή με αυτή.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη, το νερό, την γλυκόζη και τις βανίλιες.
Ανάβουμε την φωτιά στο μέτριο και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνέχεια.
Βάζουμε ΟΠΩΣΔΉΠΟΤΕ το θερμόμετρο και μόλις φτάσει 118 βαθμούς αποσύρουμε από την φωτιά.
Χαλβάς με ταχίνι και σοκολάτα 3
Τότε ριχνουμε το σιρόπι τμηματικά στο ταχίνι.
Στην αρχή ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και μετά φοράμε το γάντι σιλικόνης ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και λίγη τριμμένη κουβερτούρα 25 γρμ.
Ανακατεύουμε το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο.
Το βάζουμε στην φόρμα πατώντας καλά.
Αφήνουμε να κρυώσει το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.
Χαλβάς με ταχίνι και σοκολάτα 5
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί με 1 κ.γ. λάδι και περιχύνουμε τον χαλβά.
Μπορούμε να μην βάλουμε σοκολάτα μέσα η και έξω.
Μπορούμε επίσης να βάλουμε φιστίκια Αίγινας η αράπικα.
Μπορούμε να βάλουμε μια κ.σ. κακάο προς το τέλος.