Μήλα ψητά

Είναι πολύ νόστιμο έδεσμα. 
Τέλειο για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

ΥΛΙΚΑ:
4 μήλα,
λίγα καρύδια,
λίγες σταφίδες,
λίγη ζάχαρη ή στέβια,
κανέλλα,
πολύ λίγο ποτό της αρεσκείας μας,
προαιρετικά λίγο βούτυρο.
μηλα ψητα 6
μηλα ψητα 1

1. Παίρνουμε το μήλο, το καθαρίζουμε από την φλούδα, με το ειδικό εργαλείο βγάζουμε τα κουκούτσια και σκληράδια.

μηλα ψητα 2

2. Τα βάζουμε στο ταψί (εγώ έβαλα 4, εσείς βάλτε όσα θέλετε).

3. Ρίχνουμε λίγη ζάχαρη καστανή ή ελάχιστη στέβια, καρύδια, ποτό ότι θέλουμε. Εγώ έριξα ποτό βύσσινο που είχα φτιάξει το καλοκαίρι.
 
4. Πασπαλίζουμε λίγη κανέλλα, σταφίδες αν θέλουμε και μισό κ.γ. βούτυρο στο κάθε μήλο.
μηλα ψητα 3
5. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε φούρνο προθερμασμένο μισή ώρα.
μηλα ψητα 4
6. Τα μήλα είναι τυλιγμένα με αλουμινόχαρτο το οποίο το βγάζουμε προς το τέλος.

7. Σερβίρουμε με καρύδια, σταφίδες και ζάχαρη άχνη, εγώ δεν έβαλα να μην γλυκάνει πολύ. Επίσης έριξα ελάχιστη ζάχαρη.
μηλα ψητα 5
8. Το ζουμί που είναι στο ταψί το ρίχνουμε πάνω στα μήλα στο σερβίρισμα. 
 
Μπορούμε επίσης αντί για το φούρνο να τα ρίξουμε στο τζάκι.